BAKA NAPUNILA 110 GODINA, A ŽELI DA DOSTIGNE PREKO 130: Tvrdi da je ovo TAJNA zbog koje toliko DUGO ŽIVI
Baka, Foto: Printscreen/Youtube/tvpirotpirot8451

ZAVIDE JOJ MNOGI

BAKA NAPUNILA 110 GODINA, A ŽELI DA DOSTIGNE PREKO 130: Tvrdi da je ovo TAJNA zbog koje toliko DUGO ŽIVI

Tanzilja Bisembejeva je rođena u carskoj Rusiji 1912. godine, preživela je revoluciju, nekoliko ratova, i desetak vladara.

Objavljeno: 15:49h

U ruskoj Knjizi rekorda ona je navedena kao najstarija živa osoba na svetu – 8. marta ova baka je napunila 110 godina.Tanzilija je nadživela ne samo svoje vršnjake, već i mnogo dece svojih vršnjaka.

Ona redovno prolazi lekarske preglede. Svake godine lekari kažu isto: “Potpuno je zdrava, kao da ima 60 godina .”

Tanzilja Bisembejeva živi u velikoj drvenoj kući koju je izgradio njen pokojni muž. Pored kuće ima baštu – 10 ari, koju obrađuje svake godine. Tanzilja se brine i o stoci ima: krave, nekoliko koza i kokošaka. A starica ima dovoljno snage za sve.

Ovo je njena priča:

– Više puta sam rekla svima koji su mi postavljali ovo pitanje (novinari redovno posećuju stogodišnjaka). Mislim da je tajna u čistim krvnim sudovima. Asmet me je tome naučio pre rata. Asmet je živeo u našem selu, bio je travar. Celo selo je dolazilo kod njega na lečenje, a dolazili su i ljudi iz drugih sela. I tokom rata je odveden da leči vojnike, i nikad se nije vratio. Živeli smo pored njegove kuće.

Uveče bi svi zajedno sedeli na klupi ispred kuće i razgovarali. On bi nam pričao kako se i šta leči. Moja sestra je tada bila još uvek živa. Imala je zdravstvenih problema. Asmet je rekao da su joj krvni sudovi zaprljani i da je to najbitnija stvar u organizmu, i izlečio je. Nakon toga svi smo se lečili kod njega sve do rata. Nastavili da se služimo njegovim receptima i metodama. I moja sestra je takođe živela dugo, ali manje od mene. Umrla je u 95. godini. Moja deca i unuci i svi se lečimo tim metodama.

Ruke, Starica, Baba
foto: Profimedia

Kao što rekoh tajna je u čistim krvnim sudovima, treba ih s vremena na vreme očistiti. Ali to niko ne radi, pa zato svi umiru u 65 godina.

Ako osoba slabog zdravlja počne da čisti krvne sudove, da li će moći duže da živi?

– Naravno! Kako drugačije? Pa prosudite sami. Krv teče kroz sudove, a ona je ishrana za sve organe. Što je ishrana bolja, to su organi zdraviji. Ljudsko zdravlje proizilazi iz zdravlja krvnih sudova. Ali sudovi se vremenom zaprljaju. Na kraju krajeva, u krvi može biti prljavština i sve vrste neprobavljivih supstanci koje se talože u sudovima. Oni jednostavno nemaju gde da odu. Krvni sudovi se na kraju zaprljaju, kao cevi sa rđom. Krv prestaje da teče u unutrašnje organe. Kao rezultat toga, organi gladuju i obolevaju. Bubrezi, stomak, jetra ili bešika pate od lošeg snabdevanja krvlju. Čak i glava, mozak. Zamislite da, na primer, prestanem da hranim kravu normalno. Ona će se odjednom razboleti!

A ako se poboljša snabdevanje krvlju, organi će ozdraviti. Možda čovek neće živeti koliko ja, ali će sigurno živeti duže. Za 3 ili 5, a možda i za više od 10 godina. Tako su se svi lečili ranije, kada uopšte nije bilo tableta, a svi su bili zdravi. Da li moram ja matora baba da Vas učim o medicini!

Evo jedne priče koju sam zapamtila. Pisala mi je žena iz Rjazanjske oblasti. Njen muž je patio od visokog krvnog pritiska. Imao je nekoliko infarkta. Lekari su rekli da neće dugo živeti i da kupe mesto na groblju. Pitala me je šta da radi i da li imam neku tajnu kako da mu pomogne. Savetovala sam mu da očisti krvne sudove. Nema druge tajne. Od tada je prošlo više od 10 godina. Čovek je živ, zdrav i sada uopšte nema hipertenziju. Cela porodica je nakon toga počela da čisti krvne sudove preventivno. I dalje mi svake godine čestitaju rođendan i šalju poklone. Imam mnogo ovakvih priča.

Novinari me često pitaju o ovome, uvek sam im isto odgovarala. Ali izgleda da me niko ne sluša. Uzalud! Ako očistite sudove, možete živeti dugo i što je najvažnije biti zdravi! Na kraju krajeva, ni dugo živeti bolesnima nije prijatno.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), vaskularno zagađenje (prljavi krvni sudovi) je uzrok do 93% razvoja različitih bolesti: od bolesti gastrointestinalnog trakta do oštećenja vida.

– Nekada sam sama pravila recept. Imala sam više snage. I sama sam u pravo vreme išla u šumu i njivu, brala, sušila, pa kuvala. To sam radila na svake 2 godine. Češće nije neophodno, jer sudovi ne mogu tako brzo da se kontaminiraju. Ali sada ne sakupljam sama bilje. Ima tu mnogo posla i briga.

Krvni ugrušak, Tromb, Vene, Arterije, Krvni sudovi, Srce
foto: Profimedia

Prošlo je 15 godina otkako sam to prestala da radim. Moja najstarija ćerka živi u Moskvi. Ona mi šalje poseban lek koji mi dolazi poštom. To je ista mešavina koju sam ja pravila i po tom je receptu. Ovaj preparat pomaže čak i bolje od onog mog jer je unapređen. Naravno i lakše mi je tako nego da ja to sve uradim. Iako zdrava starost se ipak oseća. Starenje se može usporiti, ali se ne može zaustaviti.

(Espreso/Vestilekara.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.