EMI SU DOKTORI REKLI DA JOJ NIJE NIŠTA I POSLALI JE KUĆI: Uveče je pipnula jedan deo tela i sledila se u mestu
Devojka/ Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO!

EMI SU DOKTORI REKLI DA JOJ NIJE NIŠTA I POSLALI JE KUĆI: Uveče je pipnula jedan deo tela i sledila se u mestu

Često nam je potrebna velika hrabrost da odemo kod lekara kada smo zabrinuti zbog nekog ozbiljnog zdravstvenog problema

Objavljeno:

Emili Frost, 31, iz Sarija, dijagnostikovan je rak dojke u februaru 2016. nakon što joj je rečeno da je kvržica u njenoj levoj dojci povezana sa hormonima. Da je verovala svojoj početnoj dijagnozi, možda danas ne bi bila živa. „Na Božić 2015. sećam se da sam se osećala iscrpljeno i umorno“, kaže Emili. „Nije to bio običan umoran. „Videla sam doktora koji mi je sugerisao da možda imam anemiju, ali jedne noći krajem januara kada sam gledala TV stavila sam ruke ispod pazuha da ih zagrejem i osetila kvržicu oko dva-tri centimetra na vrhu leve dojka. „Pokazala sam mami, Helen, i ona je to takođe osetila, pa sam sledećeg dana zakazala pregled kod lekara opšte prakse. „Bila sam sigurna da nije ništa, a doktor je pogledao i proverio i zaista je uverljivo sugerisao da je to jednostavno povezano sa hormonima, apsolutno ništa o čemu treba da brinem i da je to samo fibroadenom (benigni tumor) uzrokovan hormonima. „Otišla sam potpuno smirena jer mi je doktor rekao da sam premlada za bilo šta zlokobno poput raka. Sledećeg dana je pronašla još jednu kvržicu, ovog puta u levom pazuhu.

„Ponovo sam zvala lekara opšte prakse i bila sam uznemirena što nisu našli drugu kvržicu kada su me pregledali zbog prve. "Opet je moj doktor bio veoma uverljiv, sugerišući da je to možda samo cista povezana sa hormonima." Tri nedelje kasnije Emili je dijagnostikovan trostruko pozitivan rak dojke koji se već proširio na njene limfne čvorove.

Rak dojke
Rak dojkefoto: Profimedia

Bila je prestrašena „Reći da se moj svet raspao je potcenjivanje“, kaže ona. „Sećam se da sam bila užasnuta dok mi je lekar izlagao plan lečenja, a onda sam godinama plakala sa mamom i tatom. „Imala sam sedam rundi hemoterapije, 30 krugova radioterapije, 18 rundi leka Herceptin i lumpektomiju da bih uklonila tumore – od 15 izvađenih iz moje jame, deset je bilo kancerogeno.

Emili je završila aktivno lečenje u septembru 2016, ali još uvek uzima lekove i skenira se svakih šest meseci. „Da nisam bila uporna i da sam prihvatila „hormone“ kao dijagnozu, prilično sam sigurna da danas ne bih bila živa“, kaže ona. „Moj rak je rastao takvom brzinom da se druga kvržica bukvalno pojavila preko noći. „Uspela sam da se založem za sebe, ali sam na mnogim forumima o raku saznala da postoje ljudi koji su umrli jer im je bolest kasno dijagnostikovana, a svi su uglavnom žene. „Da sam se predstavila kao muškarac, mislim da mi ne bi rekli da su to hormoni.

01:51

NEDOSTATAK OVOG HORMONA IZAZIVA PRAZNIČNU DEPRESIJU! Stručnjaci: Lučenje se smanjuje u hladnim danima NAJUGROŽENIJI RADOHOLIČARI?!

(Espreso / NAjžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.