SRPSKU GLUMICU UPUCAO LJUBAVNIK, A HITAC JOJ JE PROŠAO KROZ VRAT: O ovom TRAGIČNOM DOGAĐAJU je brujala Srbija
Milja Vujanović, Foto: prentscreen/youtube/ Masha Vujanovic

otkrivamO

SRPSKU GLUMICU UPUCAO LJUBAVNIK, A HITAC JOJ JE PROŠAO KROZ VRAT: O ovom TRAGIČNOM DOGAĐAJU je brujala Srbija

Glavna uloga u filmu "Rani radovi" Želimira Žilinika iz 1969, donela joj na prestižnom Berlinalu Zlatnog medveda, što joj je otvorilo vrata za sjajnu karijeru

Objavljeno: 14:41h

Milja Vujanović Regulus jedno je od imena koje su znali svi devedesetih, ali osoba čiji život nije bio tako lak. Važila je za jednu od najlepših žena Jugoslavije, a po zanimanju je bila glumica i astrolog. Postala je poznata kao pobednica na konkursu za najlepšu ženu Srbije 1967, kada je imala svega 22 godine.

Njena filmografija beležila je dvadesetak ostvarenja, a pored završenih studija glume na Dramskoj akademiji, završila je i Fakultet političkih nauka, na kome je i magistrirala.

Uloge je ostvarila i u filmovima "Sneg na usnama", "Majka, sin, unuk, unuka", "Bube u glavi", "Bablje leto“, "Neretva", "Most" i "Nokaut". Milja je nakon Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u domaćim filmovima, a svojevremeno je dala izjavu "da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena".

Glavna uloga u filmu "Rani radovi" Želimira Žilinika iz 1969, donela joj na prestižnom Berlinalu Zlatnog medveda, što joj je otvorilo vrata za sjajnu karijeru.

"Seks simbol"

Milja Vujanović Regulus
foto: youtube/mashavujanovic

Postala je opsesija mnogim muškaricma, ne samo kod nas, već i pojedinicma sa svetske javne scene. Bila je ljubav Arsena Dedića, Vuka Vuče, Roberta De Nira i mnogih drugih.

- Ona je bila Arsenu Dediću jedna od najvećih ljubavi. Čak je napisao da je do kraja života bio sa njom u kontaktu, da mu je ona poslala sve njene knjige i filmove. Ona je bila njegova velika inspiriacija. Mnogi poznati ljudi bili su mamina ljubav i ona njihova - ispričala je za Gloriu Miljina ćerka Maša.

Imala je i kratku romansku sa Robertom De Nirom tokom njegovog boravka u Beogradu 70-ih godina.

- Taj neki fest bio je 70-ih u Beogradu, kada je dolazio Robert De Niro. Nije još uvek bio toliko popularan. Oni su tada započeli tu neku romansu. Ja se tada još nisam rodila, tako da ga nažalost nisam upoznala - rekla je tada Maša.

Povlačenje iz glume

Milja se umorila od uloga u kojima je stereotipno bila golišava lepotica i odlučila je da se povuče iz glumačkih voda i odlučila da se posveti astrologiji.

- Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas - objasnila je svojevremeno.

Devedesetih godina se za televizijske formate vezivala činjenica da su bili dominantni razni magovi i proročice, a o njenom poznavanju astrologije i hiromantije i dan danas se pričaju legende.

Brak sa "zvezdom"

U to vreme širokoj javnosti bila je poznata i kao astrološkinja koja se "udala" za zvezdu Regulus. Javnost je naravno, ostala zatečena njenom objavom da se udala za zvezdu, nakon čega je čak počela i da se potpisuje kao Milja Vujanović-Regulus.

Bila je čest gost u emisijama, pisala je za medije i objavljivala knjige, a oprobala se i kao voditeljka jednog izuzetno kontroverznog televizijskog formata. Ona je tada vodeći se astrološkim znacima plasirala srpske nacionalističke stavove.

Ljubavnik je pucao u nju,

Milja Vujanović Regulus
foto: Kurir/Privatna arhiva

Njenu blistavu karijeru u to vreme, prekinula je tragedija koja ju je zadesila. Naime, u maju, 2000. godine Obrad Zejak, njen ljubavnik ju je upucao, nakon čega se prijavio za pokušaj ubistva.

- Dve večeri pre te pucnjave, koja je dogodila 8. maja 2000. godine, otišla sam kod mame na Đurđevdan, na njenu devojačku slavu. Rekla mi je da će sad on da stigne i da se, ako mogu, sklonim negde. To me je strašno pogodilo, ali očigledno je on imao veliki negativan uticaj na nju. Ni danas ne razumem njegovu mržnju prema meni. On mi je čak dao otkaz u firmi moje mame, došao da uzme telefon, ključeve od Astro centra - prisetila se Maša u pomenutom intervjuu i dodala:

- Noć pre nemilog događaja ona ga je poslala da sa mojim bratom Leonom donese nešto sa sela. On je brata ostavio negde usput i Leon me je pozvao od nekog druga. Zvala sam mamu da joj to kažem. Tada se veoma naljutila i njih dvoje su se posvađali. Sutradan ujutru on ju je upucao u njenom stanu. Nisam bila prisutna, ne znam šta se tačno desilo.

Njena naslednica naglasila je da je znala da je Milja želela da okonča vezu u tom momentu.

- Tražila je od njega da pokupi svoje stvari, što on nije nameravao da uradi. Tada je uzeo pištolj i upucao je s leđa. Hitac joj je prošao kroz vrat, bila joj je oštećena kičmena moždina. Pet narednih godina bila je potpuno nepokretna. Dijagnoza: kvadriplegija. Mogla je samo glavu da pomera - ispričala je Maša svojevremeno za "Gloriu".

Milja je nakon pucnjave pala u komu. Probudila se ubrzo ali je zbog posledica povreda ostala nepokretna i preminula pet godina kasnije u Beogradu.

Deca

Iza sebe je ostavila dva naslednika, koje je dobila iz prethodnih veza. Između prvorođene ćerke Maše i sina Leona razlika je 12 godina, a imena njihovih očeva nikada nije otkrila javnosti. Maša je postala ekonomista po profesiji, a pre nekoliko godina je u jednom intervjuu otkrila da se zbog doživljenih silnih stresova dugo borila sa prekomernom težinom i u jednom trenutku imala je čak 154 kilograma.

A ovde pogledajte koje tajne uspeha otkriva Ljiljana Blagojević:

01:13

LJILJANA BLAGOJEVIĆ OTKRILA TAJNE USPEHA! Glumica obrazložila razloge: Zbog OVOGA je konkurisala za seriju Lako je Raletu!

(Espreso/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.