BILA JE NAJVRELIJA GLUMICA U JUGOSLAVIJI, A ONDA JE NESTALA BEZ TRAGA I GLASA: Evo kako DANAS IZGLEDA (VIDEO)
Savina Geršak, Foto: Printscreen/Youtube/Klasik TV

SEĆATE LI SE

BILA JE NAJVRELIJA GLUMICA U JUGOSLAVIJI, A ONDA JE NESTALA BEZ TRAGA I GLASA: Evo kako DANAS IZGLEDA (VIDEO)

Mnogo godina od poslednje uloge, Savina Geršak, nekadašnja slovenačka i jugoslovenska zvezda, pojavljuje se u novom filmu “Elegija lovora”, a njena pauza trajala je tačno trideset godina, a sada se u intervjuu za Nedeljnik prisetila mladalačkih dana kada je počinjala sa glumačkom karijerom

Objavljeno:

Savina Geršak je bila glumica za kojom je svaki muškarac uzdisao, a žene su joj zavidele. Kada je bila na samom vrhuncu slave i javnog obožavanja, ona se povukla iz sveta glume i rešila da se posveti obrazovanju. Tada je imala 28 godina.

Savina nije sanjala o povratku i gledala u svoje slike koje su raznosile i obeležile pubertete Jugoslovena već se posvetila psihologiji i velikoj karijeri psihoterapeuta. Uostalom, ona je bila svestrana i talentovana i za tenis, glumu, na kraju i psihologiju. Okej, uspeo sam da u prvom redu ovog uvoda ne ponovim da je bila jedan od najvećih seks-simbola bivše Jugoslavije.

Mnogo godina od poslednje uloge, Savina Geršak, nekadašnja slovenačka i jugoslovenska zvezda, pojavljuje se u novom filmu “Elegija lovora”, a njena pauza trajala je tačno trideset godina, a sada se u intervjuu za Nedeljnik prisetila mladalačkih dana kada je počinjala sa glumačkom karijerom.

- Povratak je bio na više nivoa veoma uzbudljiv. Na prvom mestu vratila sam se toj staroj Savini, devetnaestogodišnjoj devojci koja treperi pred autoritetom kinematografije. Zatim dolazak u Crnu Goru gde sam započela karijeru. Sa toliko sećanja i uspomena sam se srela po dolasku u Durmitor. Imala sam značajnu glumačku pauzu. Povratak pred kamere je za mene novo iskustvo. Kada sam počinjala, filmovi su se snimali na traci. Reditelji su gledali direktno u glumce i u scenu koja se neposredno odigrava ispred njih. Danas glumca i reditelja razdvaja monitor", rekla je Savina između ostalog.

(Espreso/Nedeljnik/M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.