DANAS JE DAN ŽENA, A DA LI ZNATE KADA JE DAN MUŠKARACA? U pitanju je baš OVAJ DATUM
Muškarci, Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

KO BI REKAO

DANAS JE DAN ŽENA, A DA LI ZNATE KADA JE DAN MUŠKARACA? U pitanju je baš OVAJ DATUM

Ovaj praznik je prvi put obeležen 1999. godine u Trinidadu i Tobagu, a danas se slavi u preko 60 država širom sveta.

Objavljeno:

Svako od nas ima barem jednu mušku figuru koja nam je celog života podrška i oslonac, zato budite sigurni da im čestitate predstojeći, manje poznati Međunarodni dan muškaraca koji se obeležava 19. novembra.

Obeležavanje svetskog Dana muškaraca ima za cilj da istakne pozitivne muške uzore, njihov doprinos porodici i okruženju, kao i njihova dostignuća. Za to je zaslužan doktor Džerom Tilaksing koji je, proučavajući muško-ženske odnose, shvatio da ne postoji dan posvećen „jačoj polovini“, već samo Dan očeva, ali kao što svi znamo, to predstavlja samo određeni procenat muške populacije.

Košulja
foto: Profimedia

Pomenuti praznik stavlja poseban akcenat i podiže svest o povećanju brige o mentalnom i fizičkom zdravlju muškaraca i dečaka, što oni vrlo često zanemaruju.

Životni vek prosečnog muškarca često sa sobom donosi velika opterećenja i stres, što značajno utiče na njihovo sveopšte zdravlje. Obeležavanjem svetskog Dana muškaraca ujedno se skreće pažnja na istraživanja koja kažu da muškarci uglavnom imaju kraći životni vek od žena i da bi trebalo veću pažnju da posvete sebi i svom zdravlju. Statistika govori i da su žene odgovornije kada je u pitanju zdravlje, a trebalo bi podjednako da se čuvamo.

(Espreso/Luxlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.