TRI SAVETA NIKOLE TESLE POMOĆU KOJIH ĆE VAŠ MOZAK SAVRŠENO RADITI: Ovo se do sada nije znalo, a garantovano pomaže
Nikola Tesla, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

KO BI REKAO?

TRI SAVETA NIKOLE TESLE POMOĆU KOJIH ĆE VAŠ MOZAK SAVRŠENO RADITI: Ovo se do sada nije znalo, a garantovano pomaže

Ovaj čovek genijalnog uma je imao par svojih tajnih trikova pomoću kojih je njegov mozak savršeno funkcionisao

Objavljeno:

Nikola Tesla je u celom svetu poznat po svojim neverovatnim naučnim dostignućima i svi se pitaju kako je moguće da je jedan čovekov um stvorio tako važan izum poput struje i na taj način doprineo čitavom čovečanstvu.

Malo je poznato da je Tesla bio na meti kritika i osuda da je zbog svoje neverovatne inteligencije i radu, psihički oslabio. Novinari tadašnjeg New York Times -a su objavljivali da poznati naučnik treba da poseti psihijatra. Međutim, takve glasine uopšte nisu Teslu doticale. Znao je da ga ljudi nikada neće razumeti. Stoga, čitav svoj život je podredio svojim naučnim izumima i nije hteo da ima posla sa ljudima koji ga osuđuju. Naime, ovaj čovek genijalnog uma je imao par svojih tajnih trikova pomoću kojih je njegov mozak savršeno funkcionisao:

Šetnja

Naučne studije su potvrdile da šetnja doprinosi našoj kreativnosti. Nikola Tesla je takođe bio zastupnik tog mišljenja. Naime, zahvaljujući upravo ovoj fizičkoj aktivnosti, naučnik je dobio ideju o naizmeničnoj struji nakon prethodno doživljenog nervnog sloma.

Dugo razmišljanje

Nikola Tesla je često govorio da je proces dugog vizualnog razmišljanja najvažniji pre izvedbe bilo kakve ideje. Jako je bitno da se dobro skoncentrišemo pre nego što počnemo bilo šta drugo da radimo. Tesla je svojevremeno opisao ovaj proces: "Moja metoda je drugačija. Ja ne žurim sa konkretnim radom. Kada dobijem ideju, ja odmah krenem sa izgrađivanjem u svojoj mašti. Menjam konstrukciju, radim na popravkama i upravljam strojem u svojoj glavi. Za mene je potpuno nebitno da li testiram turbinu u glavi ili u radionici".

Probleme rešavajte u samoći

Poput većine svetskih intelektualaca i Nikola Tesla je zastupao stav da se tokom razmišljanja i stvaranja treba osamiti.

"Um je oštriji i koncentrisaniji u neprekidnoj samoći. Za razmišljanje nije neophodna bilo kakva velika laboratorija. Originalnost pristiže iz samoće koja oslobađa od uticaja koji štete kreativnom umu. Budite sami, to je tajna izumitelja, budite sami, tada se ideje rađaju", govorio je najpoznatiji izumitelj.

Malo je poznato da je ovaj svetski genije patio od opsesivno-kompulsivnog poremećaja. Naime, po priči njegovih prijatelja je morao prvo da izračuna zapreminu hrane pre nego što bi je konzumirao.

Takođe u jednom periodu života patio je od halucinacija pa u jednom trenutku nije mogao da razazna šta je stvarnost a šta iluzija.

Naučnik je osećao veliku odbojnost prema ženskom nakitu a naročito prema minđušama toliko da su mu one predstavljale prepreku u komunikaciji sa nežnijim polom!

Ono što je ipak najviše intrigiralo javnost jeste Teslin ljubavni život. Međutim, tadašnji mediji i svet je ostao uskraćen za to jer je naučnik do kraja svog života ostao sam i nikada nije pokazivao neku preveliku zainteresovanost za žene.

(Espreso/Kurir stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.