AGONIJA JE TRAJALA 13 GODINA: Leteći insekt kojeg svi znamo umalo je KOŠTAO ŽIVTA, budite oprezni!
Bolnica, Foto: Profimedia

JEZIVO

AGONIJA JE TRAJALA 13 GODINA: Leteći insekt kojeg svi znamo umalo je KOŠTAO ŽIVTA, budite oprezni!

Iritantan ujed sićušne mušice pretvorio se u retku, ali jako opasnu bolest

Objavljeno:

Većina ljudi ne pridaje mnogo značaja ujedima insekata, čekajući da svrab i otok od komarca ili ose (ako nisu alergični) sami prođu. U većini slučajeva tako i biva, ali ponekad se desi tako retka i neočekivana komplikacija koja se čak i godinama nakon ujeda može završiti fatalno.

Upravo to je zadesilo Džordžu Ostin iz Engleske kada je jedva preživela posledice ujeda mušice, koje su trajale čak 13 godina.

Sve je počelo 2009. kada je kosila baštu. Tada je primetila samo crvenilo na nozi i blagi otok, pa u početku nije brinula. Ispostavilo se da su je izujedale male voćne mušice, nalik komarcima, koje se često viđaju u rojevima tokom letnjih meseci. Imala je ukupno četiri ujeda, ali je samo onaj na nozi jako dugo zarastao.

Ne znajući šta bi mogao biti uzrok toga Džordža je prvo pomislila da rana ne zarasta zbog nedostatka gvožđa. Nešto kasnije počelo je da se razvija retko, ali tepko oboljenje zvano pioderma gangrenozum.

U pitanju je inflamatorna bolest kože praćena pustulama i čirevima, koji vremenom rastu. Prava agonija je počela kada su se rane na njenoj nozi pretvorile u sepsu, koja je pretila da dovede do otkazivanja vitalnih organa.

Insekt
foto: printscreen Youtube/UTIA

Ona je ove godine hospitalizovana u Eseksu, dok je u jednom trenutku morala da kaže svojoj porodici da će joj trebati amputacija obe noge kako bi ostala živa. Nekim čudom se oporavila i izbegla operaciju tako da prvi put posle 13 godina agonije može da slavi Božić, piše Miror.

– Nisam imala život i bila sam u agoniji 13 godina. Otuđila sam se od oba sina zbog svog lošeg zdravlja. To je izmaklo kontroli. Ne mogu da verujem da su mi noge konačno zdrave. Tako sam srećna nakon što sam toliko dugo bila tako frustrirana – rekla je ona, prenosi Miror.

Džoržina retka bolest dijagnostikovana je dve godine nakon ujeda, da bi se nakon toga proširila i na drugu nogu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.