EVO GDE ŽIVI NIKOLA KOJO: Glumac mir pronašao DALEKO od Beograda
Nikola Kojo, Foto: Saša Đorđević

KO BI REKAO

EVO GDE ŽIVI NIKOLA KOJO: Glumac mir pronašao DALEKO od Beograda

Nikolina kuća nalazi se među livadama daleko od civilizacije

Objavljeno:

Gužvu u saobraćaju, veliki velelepni stan u srcu Vračara i sve što nosi gradski život, glumac Nikola Kojo je ostavio i zamenio tišinom sela. Kako se pričalo, u Beograd dođe tek kada su temperature u debelom minusu, dok ostatak godine provodi u Sopotu. Selo mu očigledno prija iako je ceo život važio za gradskog momka, pisao je Blic u reportaži iz 2019. godine.

Ekipa portala Blic se pre nekoliko godina uputila u mesto udaljeno nekih šezdesetak kilometara od Beograda, gde se Nikola Kojo skućio.

Svaki meštanin je znao gde je Kojina kuća. Govorili su da je vreme najčešće provodio na jednom uzvišenju gde imao pogled na brojna brda, a oko njega su se nalazili kukuruzi i jedva se putem moglo stići do njegove kuće. Pre desetak godina, Nikola je imao ideju da tu napravi svojevrsnu komunu za sve umetnike koji žele da pobegnu od grada, te je u prvom trenutku tu trebalo placeve da kupe brojne filmadžije. Međutim zbog problema oko papirologije i drugih sredstava odustali su od ove ideje, jedini istrajan u tome bio je Koja.

- Njegova kuća je među kukuruzima. Nema blizu komšije, potpuno je izolovan - govorio je jedan meštanin.

U velikom dvorištu nalazili su se bazen, pomoćne kućice, trambolina za ćerkice, stari auto sa kojim se verovatno glumac vozio po selu i brojni baštenski nameštaj. Sve je bilo uredno i pod konac, a primećeno je i da Koja očigledno sam cepao drva i vodio računa o čitavom imanju, jer je alat bio uredno okačen ispod strehe.

- Budu tu i njegova supruga, nekadašnja manekenka Aleksandra Đurić i tri ćerke, ali ne toliko često kao on. Za njih je napravio trambolinu i bazen, stvorio je svoj mali raj - govorili su meštani.

Nikola Kojo
foto: © ATA Images

U centru sela, ali i okolnim mestima svi znaju za glumca.

- Znamo o kome se radi naravno. Kao komšija je divan i neverovatno ljubazan - rekao je tada jedan od meštana.

- Dolazi ovde u centar mesta, supruga njegova kupuje tokom leta namirnice. Uzimaju hleb i hranu. Viđamo ga, super je kao čovek. O njemu često pričamo u kafani, verovali ili ne, svaki put kada dođe u prodavnicu kupi gajbu piva za sve ljude u kafani. Ne dolazi da sedi ovde, ali voli da nas časti - govorili su meštani za Blic.

- Ne razumemo se mnogo u umetnost, ali znamo za koga nas pitate. On se nama uvek javi, voli da časti. Sjajan je kao domaćin, gradio sam mu kuću pre pet-šest godina. Hoće čovek miran život, pa je zato došao ovde. Dolaze mu glumice, kolege i prijatelji. Okupi tako ljude i svi se zabavljaju do duboko u noć.

- Koja je kupovao kod mene materijal za kuću. Nemam reči, retko pošten čovek. Ne voli mnogo da dolazi do centra sela, svrati samo da kupi šta mu treba i odmah ode gore. Divna mu je porodica.

Meštani su bili oduševljeni glumcem.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media