NIKAD MU SE NIJE SVIDEO, ALI ZA ŽIVOTA NIJE USPEO DA GA SE OTARASI: Ovo nismo znali o LEGENDARNOM GLUMCU
Bora Todorović, Foto: Printscreen/Youtube/KlasikTV

anegdota iz života

NIKAD MU SE NIJE SVIDEO, ALI ZA ŽIVOTA NIJE USPEO DA GA SE OTARASI: Ovo nismo znali o LEGENDARNOM GLUMCU

Jedan od naših najčuvenijih glumaca Bora Todorović iza sebe je ostavio pregršt uloga po kojima ćemo ga večno pamtiti

Objavljeno:

Borivoje Bora Todorović bio je srpski i jugoslovenski pozorišni, radio, televizijski i filmski glumac, brat glumice Mire Stupice i otac glumca Srđana Žike Todorovića.

Jedan od naših najčuvenijih glumaca Bora Todorović iza sebe je ostavio pregršt uloga po kojima ćemo ga večno pamtiti, a malo je poznato da je u mladosti dobio nadimak koji mu se nije sviđao, ali nikada nije uspeo da ga se otarasi.

- Na detinjstvo me podseća reč od koje i kad bih hteo, ne bih mogao da pobegnem, a to je čvoka – rekao je Bora jednom prilkom.

Bora je objasnio kako je dobio nadimak od kojeg nikako nije mogao da se odvoji.

- Ujeo me komarac, i na čelu mi se pojavila čvoruga. A kako mi prašina u koju sam stalno upadao nije prijala, ta čvoruga nikako da nestane. Prvo su me prozvali "Čvoruga", a onda sam od milošta postao "Čvoka" – priznao je naš bard.

Bora Todorović
foto: Printscreen/Youtube

Legendarni Todorović nikada na filmu ili televiziji nije bio potpisan kao "Čvoka", ali nadimak je ostao, koliko god on pokušavao da ga se reši.

- Bora Čvoka, to ime se zalepilo na mene. Gde od bih otišao, taj nadimak se zamnom pojavljivao, a hteo sam da ga zaboravim – dodao je on.

Inače, slavni glumac Bora Todorović iz prvog braka sa balerinom dobio je sina Srđana Todorovića, koji je danas naš čuveni glumac.

Iako Srđan Žika Todorović ranije nije mnogo otkrivao o svom privatnom životu, otkad je otvorio Instagram profil njegova mnogobrojna publika dobila je uvid u nešto njegove intime.

Bora Todorović
foto: Printscreen/Youtube/BranislavLečićOfficial

Žikin profil predstavlja svojevrstan vremeplov, gde postavlja slike iz detinjstva i momačkih dana, među kojima su najlepše one sa tatom, čuvenim glumcem Borom Todorovićem, tetkom, slavnom Mirom Stupicom, kolegama, među kojima su i članovi kultnog benda EKV, u kome je Žika svirao bubnjeve.

Majka Srđana Žike Todorovića je poznata balerina Snežana Matić, a sličnost između nje i glumca je neverovatna.

Glumac je okačio sliku sa mamom, fotografiju staru 15 godina, a sličnost između njega i nekadašnje balerine Snežane Matić je neverovatna.

– Moja mama i ja, u holu Ateljea 212, ćaskamo dok čekamo da Bora primi Dobričin prsten 2006. godine, napisao je glumac u opisu fotografije, dok su očarani fanovi komentarisali: “Ličiš na mamu, a ličiš i na tatu”, “Geni su čudo”, “Divna porodica”, “Neponovljivi Todorovići”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.