NAJSTARIJA BAKA U BOSNI OTKRILA TAJNU VITALNOG IZGLEDA: Subha je jela SAMO OVAKVU HRANU, zato sada PUCA OD ZDRAVLJA
Subha, Foto: Printscreen YouTube/Srednja Bosna Danas

izgleda mnogo mlađe

NAJSTARIJA BAKA U BOSNI OTKRILA TAJNU VITALNOG IZGLEDA: Subha je jela SAMO OVAKVU HRANU, zato sada PUCA OD ZDRAVLJA

Subha Redžić je najzdravijia i najstarija Bosanka, koja je sa svima podelila tajnu dugovečnosti i zdravog života

Objavljeno:

Subha Redžić iz Bugojna jedna je od najstarijih, a ujedno i najzdravijih žena u Bosni i Hercegovini sa punih 95 godina. Osim toga što je dočekala duboku starost, ova baka je veoma vitalna i zdrava, te izgleda višestruko mlađe.

Činjenica da gotovo nikad ne ide kod lekara mnogo toga govori, a jednom prilikom kada je otišla, doktor ju je u čudu upitao čime se hrani budući da odlično čuje, hoda bez pomagala, a vid i pamćenje je odlično služe.

Uprkos tome što je imala težak život, Subha nije izgubila vedrinu, te i u 95 - oj godini, goste dočekuje sa osmehom i posluženjem. Kako i sama kaže, još uvek sama kuva, čisti, obavlja sve kućne poslove, a takođe sprema i zimnicu.

Subha Redžić
foto: Printscreen YouTube/Srednja Bosna Danas

U čemu je tajna njenog zdravlja i dugovečnosti?

Kada ju je jednom prilikom doktor upitao čime se hranila tokom života, ona je istakla da je ključ u domaćoj ishrani, koja se danas sve više zanemaruje.

"Jela sam domaći pasulj, krompir, krastavce, kupus, tikvu...Sve domaće!", rekla je Subha bosanskom novinaru Admiru Piliću.

Ona je takođe istakla da je imala domaću pšenicu, od koje je pravila brašno, te da se za ovo brašno koje koristimo danas nije ni znalo. - "Nije se ovo brašno ni jelo, nije se ni znalo za njega. Jela se domaća pogača i proja.", objasnila je ona.

Imala je mnogo stoke, što joj je omogućilo da uživa u domaćim mlečnim i mesnim proizvodima, a takođe ističe da današnje domaćice prave veliku grešku spremajući isključivo mesne prerađevine, poput salame koju prže, što nikako nije zdravo.

Osim ishrane, njena tajna leži i u druženju sa drugim ljudima. Uvek je sprema za šoljicu toplog razgovora, a ceo region ima samo najlepše komentare za nju.

(Espreso/Stil/Srednja Bosna Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.