TRIK ZA ODMRZAVANJE MESA "KUPIO" DOMAĆICE: Gotovo ZA 5 MINUTA, potrebno je samo da mu URADITE OVO
Meso, Foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

SJAJNO

TRIK ZA ODMRZAVANJE MESA "KUPIO" DOMAĆICE: Gotovo ZA 5 MINUTA, potrebno je samo da mu URADITE OVO

Zaboravili ste da izvadite iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak? Bez brige, nudimo vam rešenje za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka.

Objavljeno: 21:52h

Za "prirodno" odmrzavanje mesa u frižideru trebaće vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korišćenje mikrotalasne rerne.

Odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vreme unutar kog ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuvati.

Umesto toga pripremite:

– 2 metalna lonca

– komad mesa

– prozirnu plastičnu foliju

– vodu sa česme

Postupak:

1. Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu foliju stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.

2. U drugi lonac sipajte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vreme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle

3. Izvadite iz folije i pripremite meso na uobičajen način.

Zašto ovaj trik deluje?

Metal, a posebno aluminijum je odličan provodnik toplote. Komad mesa između dva metala, i u kombinaciji s masom vode koja pritiska površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.

Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mleveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.