TRENIRAO JE U TERETANI, PA SAMO PAO MRTAV: Imao je samo 21 godinu, a LEKARI SU U NJEMU NAŠLI TEMPIRANU BOMBU
Čovek se drži za srce, Foto: Profimedia

JEZIVO

TRENIRAO JE U TERETANI, PA SAMO PAO MRTAV: Imao je samo 21 godinu, a LEKARI SU U NJEMU NAŠLI TEMPIRANU BOMBU

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti retko srčano oboljenje koje nije bilo dijagnostikovano

Objavljeno:

Mladić iz Velike Britanije je iznenada preminuo u teretani nakon što se požalio na nesvesticu.

Henri Best (21) iz Brostola je upravo završio trening 10. januara ove godine, kada je kolabirao zbog nedijagnostikovanog srčanog oboljenja, zaključila je istraga. Njegova devojka Holi Džons pružila je „efikasnu reanimaciju“, a bolničari su brzo stigli na mesto događaja i upotrebili defibrilator, ali je uprkos svemu tome proglašen mrtvim.

– Srceparajuće je izgubiti voljenu osobu na mestu koje smatrate veoma bezbednim. Bol koji smo osetili je ogroman i ako možemo da sprečimo da još jedna porodica prođe kroz ovo onda je to ono što bismo želeli – rekla je sestra mladića Hana Best.

Ona je istakla kako niko nije uspeo da pronađe ili upotrebi defibrilator koji je bio na licu mesta. Takođe je, kako kaže, došlo do kašnjenja od tri minuta kada su bolničari stigli do Henrija, jer nije bilo nikoga da ih dočeka.

Henrijeva devojka je bila pored njega u trenutku kada mu je pozlilo.

– Uzela sam prostirku za jogu i dok sam se okretala Henri je rekao da se oseća veoma slabo. Izgledao je baš bledo, a onda se srušio napred na pod. Nos mu je krvario i počeo je da se trese, ali izgledalo je da još uvek diše. Ubrzo su u sobu ušla dva muškarca. Brzo su pozvali Hitnu pomoć, a jedan je ostavio svoj telefon kod mene pre nego što je otišao da traži pomoć – dala je Holi izjavu tokom istrage.

Mrtvozornik Piter Haroving je ipak zaključio da je Henri umro prirodnom smrću i rekao da nema potrebe za traženjem odgovornih jer nikakva drugačija reakcija zaposlenih u teretani verovatno ne bi značajno promenila ishod.

Obdukcija je pokazala da je mladić, koji je inače delovao zdravo i bio u dobroj formi, verovatno umro od aritmogene kardiomiopatije, oblika iznenadne srčane insuficijencije. U Henrijevom organizmu nisu pronađeni alkohol ili lekovi.

Dr Haroving je odbio da izda izveštaj o mogućim poboljšanjima rada koja bi teretanama trebalo da primeni kako bi se poboljšala bezbednost.

(Espreso/Objektiv.rs, Metro.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.