PORODICA UGLEDALA JEZIVO STVORENJE ISPOD JELKE: Nešto se pomeralo, nisu ni slutili da može biti SMRTONOSNO (FOTO)
Jelka, Foto: Printscreen Facebook/Nick Evans- Snake Rescuer

užas

PORODICA UGLEDALA JEZIVO STVORENJE ISPOD JELKE: Nešto se pomeralo, nisu ni slutili da može biti SMRTONOSNO (FOTO)

Ispostavilo se da je u pitanju otrovna i veoma smrtonosna crna mamba duga više od dva metra

Objavljeno:

Kažu da je period oko Nove godine i Božića vreme za čuda, ali jedna porodica iz Južnoafričke Republike nije baš ni očekivala ni priželjkivala ovakvo čudo. Oni su se prosto skaminili od straha kada je jedna od najopasnijih zmija na svetu provirila ispod njihove jelke.

Ispostavilo se da je u pitanju otrovna i veoma smrtonosna crna mamba duga više od dva metra. Ove zmije pripadaju porodici Elapidae, a poreklom su iz podsaharske Afrike. Njihov ujed oslobađa brzi neurotoksin koji može da ljudima zaustavi srce u roku od 20 minuta.

Na sreću, niko od članova porodice nije prišao blizu zmije zbog čoveka po imenu Nik Evans. On je bio taj koji je pozvan da ukloni zmiju iz njihovog doma, a nakon uspešno obavljene operacijeon je objavio je fotografije nezvanog gosta na svom Fejsbuk nalogu.

– Deda Mraz mi je ostavio rani božićni poklon, mada ne u mojoj kući, već ispod tuđe božićne jelke u Kvinsburgu. Voleo bih da me je sačekao na jelki. To bi iznedrilo neke kul fotografije! – Evans je napisao na Fejsbuku uz fotografije.

– Zmija je bila napolju kada ju je uznemirio baštovan. Zatim se udaljila od njega iz straha, videla otvorena vrata i šmugnula unutra. Odatle se popela na jelku i na malu policu iznad nje. Onda je, dok sam bio na putu do tamo, skliznula niz drvo i sakrila se na dnu, iza zvučnika – dodaje se u objavi.

Evans je zatim opisao kako je mambu podigao hvataljkama i preneo je preko kablova i raznih stvari koje su pretile da se prevrnu. Onda ju je stavio na pod i prišvrstio da ne može da umakne

Crna mamba je druga najduža zmija otrovnica posle kraljevske kobre. Vrsta je i prizemna i arborealna (živi na drveću), naseljava savane, šume, kamenite padine, a u nekim regionima i gustu šumu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.