OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Evo koliko godina ZAISTA ima Žiža Stojanović, ISCURELA BROJKA (FOTO)
Žiža Stojanović, Foto: prentscreen/RTS

paŽnja

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Evo koliko godina ZAISTA ima Žiža Stojanović, ISCURELA BROJKA (FOTO)

Njena majka Leposava je menjala zlatni nakit za brašno i mast da bi Žiža i njena sestra Dobrila imale šta da je

Objavljeno: 16:19h

Žiža Stojanović je srpska glumica počela da se bavi glumom kada je imala osam godina. Na školskim priredbama je recitovala pesme, a kod kuće je često pravila pozorišne predstave koje su gledali njeni vršnjaci. Imala je veoma teško detinjstvo jer se suočila sa nemaštinom i strahom koji je rat uzrokovao.

Njena majka Leposava je menjala zlatni nakit za brašno i mast da bi Žiža i njena sestra Dobrila imale šta da jedu. Nakon rata, upisala je Treću žensku gimnaziju i učlanila se u beogradsko kulturno društvo „Abrašević“. Prošla je audiciju i dodeljena joj je uloga Koštane. Pošto je često išla bosa, od prvog honorara je kupila cipele. Uporedo sa gimnazijom, Žiža je završila i kurs stenografije zbog čega joj je ponuđen posao u sudu. Ona ga je odbila i otišla je u Novi Sad gde je pohađala Glumačku školu. Prvo je stanovala u ženskom internatu, a kasnije je privatno iznajmila stan.

žiža stojanović
foto: Printscreen

Posle školovanja, postala je član Narodnog pozorišta u Nišu. U ovom gradu je upoznala glumca Vladu Matića za koga se udala. Ubrzo su dobili ćerku Sanju, a Žižina majka im je pomagala oko domaćinstva. Usledio je poziv iz Narodnog pozorišta u Novom Sadu koji je glumica prihvatila. Ovde se zadržala sedam godina. Nakon toga je prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu.

Pošto njen suprug nije podržao ovu odluku, par se razveo.

žiža stojanović
foto: Marina Lopičić

Žiža je imala veliki broj udvarača u Beogradu, ali ona se zaljubila u novinara Dragana Babića koji nije obraćao pažnju na nju. Kada ga je prebolela, započela je vezu sa čovekom koji nije poznat javnosti. Bili su zajedno 20 godina, tj. do njegove smrti.

Glumičina ćerka Sanja je završila prava i bila je udata za sportskog lekara Dušana Ugarkovića sa kim je dobila ćerku Anu i sina Uroša. 2013. godine Sanja je preminula od teške bolesti. Žiža je rekla da bol za ćerkom ne prolazi i da njeni unuci imaju samo nju pošto im se otac vrlo brzo oženio.

Uprkos stresnom poslu i tragedijama koje su je zadesile, Žižu i dalje služi zdravlje. Gluma je njen glavni pokretač i zahvaljujući njoj nije posustala ni u najtežim trenucima. Za sebe kaže da je pobožna i da utehu nalazi u veri. Ako niste znali, Žiža je rođena 19. novembara 1930, i ima 92 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.