VIDELI SU BESKUĆNIKA SA PSIMA, A ONDA JE NASTAO I OVAJ SNIMAK: Zbog OVOG na njemu, ŽIVOT MU SE PREVRNUO NAGLAVAČKE
Foto: Printscreen

pogledajte

VIDELI SU BESKUĆNIKA SA PSIMA, A ONDA JE NASTAO I OVAJ SNIMAK: Zbog OVOG na njemu, ŽIVOT MU SE PREVRNUO NAGLAVAČKE

Pogledajte snimak koji je dirnuo svet.

Objavljeno: 13:28h

Početkom ove godine na mrežama se pojavio snimak beskućnika koji pravi rođendansku proslavu na ulici i deli tortu s dva psa. Video koji je snimio slučajni prolaznik na ulici u Bukaramangi u Kolumbiji, obišao je svet i dirnuo milione.

„Hvala vam za svu podršku i lepe reči“, rekao je Hoze Luis Matos, među prijateljima poznatiji kao „Čoko“, koga obično viđaju u društvu Nene i Šegija, njegovih vernih ljubimaca.

„Pokazali su mi snimak, istog dana. Rekli su mi: ‘Čoko, Čoko, slavan si, imaš mnogo pratilaca…’ Mislio sam da sam nešto uradio, ali nisam ništa“, objasnio je Čoko, a zatim ispričao priču iza viralnog videa.

„Bio sam smoren jer je moj pas imao rođendan, a ja sam hteo da mu poklonim komad piletine, ali nisam imao za to. Ali video sam gospođu koja je htela da baci tortu i pitao sam je da mi je da. Pružila mi je rekavši: ‘Evo, sine, ti ćeš je bolje iskoristiti od mene’. Onda sam otišao u prodavnicu i zamolio vlasnika da mi proda sveće za 500 pezosa, to je bilo sve što sam imao. Rekao sam mu: ‘Daj mi svećice, neću više ništa da ti tražim’.“

Nakon toga je, piše Paris Beacon-News, potražio mesto na kojem može da bude sam sa svojim ljubimcima i ekipa je završila na stepenicama kako bi se počastila za Šegijev rođendan, uz obaveznu rođendansku pesmicu.

„Hvala osobi koja me je snimila jer mi je to promenilo život i nadam se da ću moći da napravim fondaciju za životinje širom sveta“, rekao je Čoko, dirnut pažnjom koju je dobio od objavljivanja snimka i ljubitelja životinja iz celog sveta.

Za Hosea Luisa Matosa život nije bio lak. Pre mnogo godina odlučio je da napusti svoj dom, jer je bio stalno maltretiran i od tada preživljava na ulici bez ičije pomoći. Ističe da nikad nije krao, mada su ga tretirali kao lopova.

„Uprkos tome što me je mučila, volim svoju majku i mislim na nju svaki dan, jer me je naučila da se brinem za sebe. Zahvaljujući njoj naučio sam da perem sudove, da čistim, da radim“, rekao je.

Ima mlađu sestru s kojom je u kontaktu i koju savetude da uči, da bi postala neko u životu. U Bukaramangi je radio kao građevinar, pa kao perač prozora, kroz smeh kaže kako radi na svakom semaforu na koji naiđe.

A psi ga prate i u najtežim i u najboljim momentima.

„Nena je stigla u vreme kada nisam imao nade. Upoznao sam je u parku, promenila mi je život“, priseća se Čoko. Četiri godine kasnije, spasao je Šegija od komšije.

„Oni su moja porodica, moja ljubav, moj dom. Prvo hrana za pse, pa onda za mene“, kaže Čoko.

Zahvaljujući snimku s njegovim ljubimcima dobio je novo mesto za život i više ne mora da spava na ulici, a sve poziva da ga zaprate na Instagramu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.