VEDRANA RUDAN JE OVOM IZJAVOM RAZBESNELA HRVATE: Usudila se da ovo kaže o SRBIJI, REČI ODJEKUJU
Foto: Printscreen/youtube/ Televizija srpske dijaspore

paŽnja

VEDRANA RUDAN JE OVOM IZJAVOM RAZBESNELA HRVATE: Usudila se da ovo kaže o SRBIJI, REČI ODJEKUJU

Ja sam u Srbiji zvezda, kaže spisateljica iz Opatije, pričajući o tome kako je u kojoj zemlji primljena

Objavljeno:

Poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan kaže u intervjuu za „Jutarnji list“, da u Hrvatskoj nema takvu popularnost kao u Srbiji.

„Mislim da me ne podnose u kulturnim krugovima, ako to jesu „kulturni krugovi“. Ja, skromno, mislim da sam prevelika za njih. I za Hrvatsku i za te krugove. Srbija je definitivno moja zemlja. Tamo ne da se osećam kao kod kuće, nego ja tamo jesam kod kuće. A nisam Srpkinja. Došla sam tamo 2003. godine, objavili su moju knjigu „Uho, grlo, nož“, a Seka Sabljić je igrala monodramu istog imena kao knjiga. Ja sam u toj knjizi nekim imaginarnim Srbima poručila šta ja mislim o našem ratovanju, o našem sukobu i koliko meni nacija nije bitna. Poverovali su mi, a i danas mi veruju. Govorim iz srca. Za mene su Srbi ljudi, ne Srbi. To je to. Obišla sam celu tu zemlju uzduž i popreko“, objašnjava popularna spisateljica iz Opatije.

Vedrana Rudan je puna hvale i za svog beogradskog izdavača.

Vedrana Rudan
foto: © ATA Images

„Laguna je svetska kuća. Vlasnik Lagune, Papić, ušao je među deset najboljih menadžera u svetu, ali ne samo u izdavaštvu nego – uopšte. Veliki menadžer. Dodela nagrada bila je u Monaku. On svoje pisce, koji mu donose pare, tretira kao – zvezde. Baš sam juče dobila obaveštenje od Lagune da se štampa osmo izdanje moje knjiga ‘Zašto psujem'“, dodaje Rudan i zaključuje da je zabavlja to što je u Beogradu smatraju za božanstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.