OVO BIBLIJA KAŽE O ŽENSKOM OBLIKU IMENA JOVAN: Svaka treća Srpskinja se tako zove, a malo ko ZNA OVO
Imena, Foto: Prinstcreen, printscreen/freska.rs, Wikipedia

DA LI STE ZNALI?

OVO BIBLIJA KAŽE O ŽENSKOM OBLIKU IMENA JOVAN: Svaka treća Srpskinja se tako zove, a malo ko ZNA OVO

Ime Jovana se uglavnom tumači kao ženski oblik imena Jovan.

Objavljeno: 22:27h

Međutim Jovana je samostalno ime koje se pojavljuje u Bibliji. Opširno o značenju, poreklu i svemu što želite da znate o Jovani.

Šta Znači Ime Jovana?

Jovana je uglavnom srpski i makedonski oblik imena Ivana, što je ženski ekvivalent imena Ivan. Latinski Iohannes (Ivan, Jovan) i Iohanna (Ivana, Jovana) su na kraju svi istog značneja, i izvedeni iz hebrejskog "Iochanana" što znači "Gospod je milosrdan" ili "Bog je milostiv, velikodušan" .

Ime Jovana u Bibliji

Ime Jovan (Ivan) se prvo pojavljuje u Starom zavetu u ličnosti jednog od moćnih ljudi Kralja Davida. Nosioci imena Jovan (Ivan) iz Novog zaveta - Jovan Krstitelj i apostol Jovan - imaju ogroman značaj među hrišćanima, te su razlozi zašto su razni oblici imena Jovan (Ivan) verovatno i najuspešnije muško lično ime u istoriji Zapadne civilizacije.

Međutim, odvojeno od toga, Jovana je ime koje se samostalno pojavljuje u Bibliji. Ona se pojavljuje u Svetom Jevanđelju po Luki, kao jedna od retkih žena koje se posebno zovu "sluge žene" i prate Isusa na njegovim putovanjima.

Isusove Sljedbenice

I neke žene koje bijahu iscijeljene od zlijeh duhova i bolesti: Marija, koja se zvaše Magdalina, iz koje sedam đavola iziđe,

I Jovana, žena Huze pristava Irodova, i Susana, i druge mnoge koje služahu njemu imanjem svojijem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.