PRENOSILA JE LAJV A ONDA JE POČELA BORBA ZA ŽIVOT: Ulazite na soptsvenu odgovornost
Bazen, Ilustracija, Foto: Profimedia

tragično nastradala

PRENOSILA JE LAJV A ONDA JE POČELA BORBA ZA ŽIVOT: Ulazite na soptsvenu odgovornost

Helen, koja je radila kao medicinska sestra, počela je da posustaje i paniči kada se preselila u dublji kraj bazena

Objavljeno:

Devojka iz Kenije se nehotice udavila u hotelskom bazenu u Kanadi 19. avgusta, dok je celu tragediju prenosila uživo na Fejsbuku.

Helen Njabuto (24) umrla je nakon što je odjednom počela da tone u bazenu za rekreaciju u “Ki Motelu” u Četsvortu.

U međuvremenu izbrisani snimak prikazuje kako se smeje i ćaska sa gledaocima iz plitkog dela bazena pre nego što se nesreća dogodila, piše Toronto Star.

Helen, koja je radila kao medicinska sestra, počela je da posustaje i paniči kada se preselila u dublji kraj bazena oko tri minuta od početka strima. Onda je izašla iz kadra, ali su se njeni vrisci i vapaji za pomoć i dalje čuli.

Na kraju je usledila jeziva tišina koja je trajala nekoliko minuta, dok je kamera ostala fiksirana na pustom delu bazena. Helenino telo su otkrili drugi gosti motela nekoliko sati kasnije.

Njena prerana smrt zaprepastila je prijatelje i voljene osobe, kako u Kanadi tako i u njenoj domovini Keniji, gde živi većina njene porodice.

Komentarišući tragediju, bliski prijatelj Alfons Njamvaja je apelovao da je njenoj porodici sada potrebna pomoć jer su zavisili od nje.

Helen Njabuto
foto: Printscreen Facebook

– Helen je bila hranitelj svoje porodice kod kuće. Ona ih izdržava i to je ostavilo veliku prazninu. Potrebne su nam molitve. Potrebna nam je finansijska podrška – kazao je on.

Takođe je apelovao na korisnike društvenih mreža da ne dele snimak dok je od drugih u Keniji tražio da prestanu da šire glasine da je njena smrt bila sumnjiva.

– Pustite porodicu da tuguje u miru. Neka se Helen odmori. To je bila nesreća – dodao je.

U saopštenju pokrajinske policije Ontarija lokalnim medijima potvrđeno je da je žena umrla na bazenu u Četsvortu, dodajući da su istražitelji upoznati sa snimkom koji kruži internetom.

Od tada su preduzete mere da se snimak ukloni, a video je kasnije uklonjen sa Fejsbuka.

(Espreso/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.