PROFESOR ACA JE SRPSKI AJNŠTAJN: U priču upleteni i BRKOVI, nećete nerovati kakav je GENIJE (VIDEO)
Aca Jovan Krstić, Foto: Facebook / Printscreen

SJAJAN JE

PROFESOR ACA JE SRPSKI AJNŠTAJN: U priču upleteni i BRKOVI, nećete nerovati kakav je GENIJE (VIDEO)

Nišlija Aca je i stari roker, a ima i svoj jutjub kanal na kojem, između ostalog, promoviše uspehe đaka na takmičenju i zdrav stil života.

Objavljeno: 22:34h

Protiv lošeg sistema vrednosti u društvu neko se bori protestima, neko pesmom, neko vikom, a profesor matematike iz Niša, Aca Jovan Krstić - brkovima. Ovaj legendarni profesor koji se, ni u životu ni u poslu, ne vodi krutim pravilima, brkove nije kratio od 4. oktobra 2020. godine.

Tada je, priča nam, počeo njegov bunt protiv prostakluka.

Kolege su ga zbog celokupnog imidža iz milošte nazvale Ajnštajnom. Pored ove titule, Aca je i šahista, maratonac, roker, gitarista, biciklista, autofagista i pobornik zdravog života. Tako je i na svom jutjub kanalu, koji je otvorio u vreme kovida zbog đaka, počeo da pomoviše i zdrav stil života.

- Pored klipova za matematiku, otvorilo se milion drugih tema. Ljude interesuje sve čime se bavim, od zdrave ishrane i sporta, do muzike. Imam oko 3.000 pratilaca, a dnevno beležim preko 100 sati pregleda - ponosno govori Aca, inače profesor u OŠ „Duško Radović“.

Zanimljivo je i da Aca nije uvek živeo kako to čini danas. Gitara, muzika i rok još kao tinejdžera su ga uzeli pod svoje, pa su neredovan san i ishrana za njega bili kao dobar dan. Sve dok se, otkriva nam, ozbiljno nije razboleo.

- Od 18. godine sam se intenzivno bavio muzikom, svirao gitaru, imao svoj bend, spavao neredovno, a tako se i hranio... Onda sam dobio čir na dvanaestopalačnom crevu. Sve do svoje tridesete godine trovao sam se lekovima: jedan ujutru, drugi odmah oko podne. Video sam da od toga nema mnogo vajde i priklonio sam se alternativi. Počeo sam da postim i da se bavim sportom. Od 2005. godine lekove više ne pijem - priča čuveni niški profa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.