MEDIJI PRENOSE STRAVIČNE VESTI, UMRO GLUMAC IZ POZNATE SERIJE! Uzrok smrti MISTERIJA
Foto: Profimedia

TUGA DO NEBA

MEDIJI PRENOSE STRAVIČNE VESTI, UMRO GLUMAC IZ POZNATE SERIJE! Uzrok smrti MISTERIJA

Njegove godine i uzrok smrti nisu otkriveni

Objavljeno: 16:49h

Andrew Duncan, glumac pionir u Drugom gradu koji je bio u prvoj reviji čikaške kompanije 1959., preminuo je, objavilo je pozorište u ponedeljak.

Njegove godine i uzrok smrti nisu otkriveni.

Nakon rada u "Excelsior & Other Outcries", u ansamblu koji je uključivao Barbaru Harris i Severna Dardena, Duncan je nastavio nastupati u nekoliko drugih predstava u Drugom gradu (uključujući onu na Broadwayu) te je imao zaposlenu karijeru na televiziji i u filmovima u 1960-ih i 70-ih.

Pre lansiranja Second Cityja, Duncan je bio deo čikaških kompanija-preteča Compass Players i Playwrights Theatre Club, pojavljujući se na pozornici s budućim zvezdama kao što su Mike Nichols, Elaine May, Shelley Berman i Harvey Korman.

"Andrew Duncan bio je suštinski heteroseksualac i intervjuer iu The Compassu iu Second Cityju", napisao je kolega Sheldon Patinkin u svojoj knjizi "The Second City: Backstage at the World's Greatest Comedy Theatre".

Upotrebio je svoje veštine u jednoj od najcenjenijih scena Second Cityja, “Fudbal dolazi na Univerzitet u Chicagu,” glumeći ljubaznog trenera koji pokušava od grupe akademika u Hyde Parku napraviti zvezde.

Duncanova filmska ostvarenja uključivala su hitove "Love Story" (1970.), "Slapshot" (1977.) i "An Unmarried Woman", "The Hospital".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.