U OVOM DELU BEOGRADA ŽIVI GLUMICA ANICA DOBRA: Niko ne može da veruje, isplivale i FOTOGRAFIJE
Anica Dobra, Foto: Zorana Jevtić

DA LI STE ZNALI?

U OVOM DELU BEOGRADA ŽIVI GLUMICA ANICA DOBRA: Niko ne može da veruje, isplivale i FOTOGRAFIJE

Tokom 2011. godine u nemačkim bioskopima su se pojavila dva filma u kojima je glumila Anica Dobra

Objavljeno:

Glumica sa svojom porodicom živi na Dorćolu, ali javnost nikada nije imala pristup njenom domu.

Anica Dobra je neko ko se retko pojavljuje u medijima, a kada se to desi razlog je uglavnom posao.

U televizijskoj seriji „Aleksandar od Jugoslavije“ koju je domaća publika imala priliku prvi put da pogleda u martu i junu 2021. godine, Anica je utelovila čuvenu srpsku književnicu Isidoru Sekulić. Pored toga što je jedna od omiljenih glumica u Srbiji i regionu, Anica Dobra uživa veliku popularnost i u Nemačkoj gde je smatraju za glumicu prve klase kojoj priželjkuju prestižnu nagradu „Oskar“. U domaćem filmu „Ljubav i drugi zločini“ koji je premijerno prikazan 2008. godine tumačila je Anicu.

Anica Dobra
foto: Dragan Kadić

Nagrade i priznanja 1987. godine nagrada na međunarodnom festivalu u Višiju i Zlatna Arena za ulogu Olgice u filmu „Već viđeno“ na festivalu u Puli; 1991. godine nagrada za najbolju mladu glumicu na Bavarskom filmskom festivalu; 1992. godine Zlatni ćuran na danima komedije u Jagodini, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za ulogu Nevene u predstavi „Urnebesna komedija“, nagrada za glumicu godine za ulogu Lune u „Crnom bombarderu“;

Udata je za Miodraga Sovtića.

1993. godine sa Draganom Bjelogrlićem, sa ulogom Crnog, dobija nagradu za glumački par godine na Filmskim susretima u Nišu, na osnovu glasova čitalaca Novosti; 2007. godine Povelja za izuzetnu žensku ulogu u filmu klopka na festivalu u Nišu i mnoge druge.

Tokom 2011. godine u nemačkim bioskopima su se pojavila dva filma u kojima je glumila Anica Dobra. Reč je ostvarenjima „Ein Sommer in Paris“ i „SOKO“. U dokumentarnom filmu „Frau Ajnštajn“ Anica je igrala Milevu Ajnštajn (Mileva Einstein), suprugu Alberta Ajnštajna (Albert Einstein).

Međutim, Aničina ćerka, glumica Mina Sovtić, donekle javnosti daje uvid u svoj privatan život, te na Instagramu neretko deli fotografije njihovog porodičnog doma.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.