OVO SU SINOVI NEBOJŠE GLOGOVCA: Stariji nije POZNAT JAVNOSTI, a mlađeg svi DOBRO ZNATE (FOTO)
Nebojša Glogovac, Foto: Dragan Kadić

pogledajte ih

OVO SU SINOVI NEBOJŠE GLOGOVCA: Stariji nije POZNAT JAVNOSTI, a mlađeg svi DOBRO ZNATE (FOTO)

Napustio nas je 2018. godine, a iza njega je ostala bogata karijera

Objavljeno: 17:31h

Nebojša Glogovac je bio jedan od naših poznatijih glumaca.

Napustio nas je 2018. godine, a iza njega je ostala bogata karijera.

Glumio je u velikom broju filmova i serija.

1993. godine je prvi put glumio u filmu.

Nebojša Glogovac
foto: Beta/ Branislav Božić

Igrao je glavne uloge u ostvarenjima Ubistvo s predumišljajem, Bure baruta, Nebeska udica, Kad porastem biću Kengur, Klopka, Hadersfild, Žena sa slomljenim nosem, Branio sam Mladu Bosnu, Krugovi, Ravna gora i Ustav Republike Hrvatske. Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se Sterijina nagrada, Car Konstantin u Nišu i Zlatna arena u Puli za najbolju mušku ulogu.

Preminuo je posle kratke i teške bolesti, u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, 9. februara 2018. godine.

1 / 4 Foto: Aleksandar Cile Jovanović

Tokom pohađanja osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”, pohađao je i Muzičku školu „Jovan Bandur”, odsek za klarinet. Nakon završetka osnovne škole, nije imao dovoljno bodova za gimnaziju, pa je upisao „Tehničku školu 23. maj” i posle pola godine prebacio se u gimnaziju. Pohađao je Gimnaziju Uroš Predić u Pančevu, takozvano usmereno obrazovanje, a nakon treće godine se opredelio za prirodni smer.

Nakon srednje škole upisao je studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija predomislio se i 1990. godine je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.Asistentkinja na prijemnom ispitu za FDU, Glogovcu je bila Gorica Popović, a on je na polaganju recitovao pesmu „Vragolije”, Branka Radićevića.

Nebojša Glogovac
foto: Filip Plavčić

Zajedno sa Glogovcem studirali su Nataša Ninković, Nela Mihailović, Daniela Kuzmanović, Danijela Ugrenović, Karolina Cimeša, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović i Boris Pingović.Asistenti na klasi bile su Varja Đukić i Gordana Marić Tokom studiranja, imao je ulogu školskog druga Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987).

Kada je imao dvanaest godina, postao je član Dečje dramske grupe studija Radio Beograda, kod Miroslava Mike Aleksića, gde se zadržao punih šest godina i igrao u nekoliko predstava. Godine 1981. prvi put se pojavio na televiziji, gde je imao malu ulogu u televizijskoj seriji Priče iz Nepričave.

Nebojša Glogovac
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bio je otac troje dece - sa prvom suprugom, slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa drugom suprugom Milicom dobio ćerkicu Sunčicu.

Pokojni glumac svoju decu nikada nije eksponirao, ali je bio veoma ponosan otac.

Sinovi Glogija danas su izrasli u vredne mladiće, a majka Mina im je velika podrška i oslonac.

Stariji sin, Gavrilo, živi daleko od očiju javnosti, te se o njemu veoma malo zna.

Sa druge strane, mlađeg Miloša,javnost je svojevremeno upoznala kao voditelja emisije "Kuvanje gruvanje" i to kada je imao samo 15 godina. Miloš je završio Petu gimnaziju, a onda je odlučio da krene očevim stopama. Upisao je Fakultet dramskih umetnosti, ali se odlučio za režiju.

Prve godine živote Nebojša je proveo u Trebinju u delu grada koji se zove Bregovi. Rano detinjstvo proveo je igrajući se sa decom u dvorištu u blizini Begove kuće. Kao dete imao je želju da postane policajac, zbog milicionera Jovana Bulja, koji je bio njegov prvi idol.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.