DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koje je ZAPRAVO GODIŠTE Nada Macura, NEVERICA
Nada Macura, Foto: Nemanja Nikolić

nema šanse

DA LI JE MOGUĆE DA IMA TOLIKO? Evo koje je ZAPRAVO GODIŠTE Nada Macura, NEVERICA

Za sebe kaže da nije popularna nego prepoznatljiva, a to „duguje“ upravo stručnošću, elokvenciji i harizmi zbog koje su je mnogi zavoleli

Objavljeno: 15:53h

Nada Macura je doktorka, rođena je u Vrdniku.

Ona živi i radi u Beogradu.

Za nju su svi čuli.

zabava, estrada, nada macura
foto: printscreen

Konkurisala je za posao lekara u beogradskoj Hitnoj pomoći. Za dva radna mesta se javilo troje kandidata, ali je jedna kolegica odustala jer je dobila posao u domu zdravlja, a Nada se 1989. godine zaposlila kao lekar urgentne medicine. Samo šest meseci kasnije pružila joj se prilika da ostvari svoj san i da specijalizuje kardiologiju. Danju je radila specijalizaciju, a noću zbrinjavala pacijente u Hitnoj pomoći. Kako kaže, zahvaljujući sjajnom mentoru profesoru doktoru Dejanu Boškoviću, uspešno je obavila specijalizaciju te je mogla da radi i kao kardiolog. Druga specijalnost joj je reumatologija kojoj je takođe posvetila mnogo vremena i truda.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić
zabava, estrada, nada macura
foto: printscreen

Zbog svakodnevnog pojavljivanja u javnosti, te svojevrsnog epiteta „estradne ličnosti“, neretko je nailazila na kritike od strane kolega. Mnogi su je osudili što je gostovala u rijaliti šou programu „Parovi“ i što se pojavila u spotu za pesmu „Čini mi se da sam se zaljubila“ mlade pop-folk pevačice Aleksandre Bursać.

Nada Macura je rođena 1948. godine u naselju Vrdnik, na Fruškoj Gori. Odrasla je uz oca Lazara, maćehu Anku i šest godina stariju sestru. Ljubav prema novinarstvu je s godinama sve više rasla, te je doktorka 2018. godine odlučila da ne produži ugovor sa službom Hitne pomoći i prešla da radi na Televiziji „Prva“.

Nada Macura
foto: Prva tv printscreen

Za sebe kaže da nije popularna nego prepoznatljiva, a to „duguje“ upravo stručnošću, elokvenciji i harizmi zbog koje su je mnogi zavoleli. Ističe da se oduvek trudila da težak posao koji svakodnevno obavljaju svi zaposleni u službama Hitne pomoći predstavi na jedan malo drugačiji način. Da te teške teme budi „začinjene“ i nekim poslovicama, poučnim pričama ili savetima koji bi nekome mogli pomoći da lakše započnu radni dan. Rođena je 28. januara 1948. , što znači da ima 74 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.