OVA LEPOTICA JE ĆERKA RADMILE ŽIVKOVIĆ: Cela NACIJA je ČULA ZA NJU, nećete verovati da je to BAŠ ONA (FOTO)
Radmila Živković, Foto: Dragana Udovičić

bacite pogled

OVA LEPOTICA JE ĆERKA RADMILE ŽIVKOVIĆ: Cela NACIJA je ČULA ZA NJU, nećete verovati da je to BAŠ ONA (FOTO)

Ostvarila je velike uloge kako u filmovima, tako i u serijama i u pozorištu

Objavljeno: 18:22h

Radmila Živković je naša poznata glumica.

Ostvarila je velike uloge kako u filmovima, tako i u serijama i u pozorištu.

Dobila je i velike nagrade.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Radmila Živković
foto: Dragana Udovičić

Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vlasnica je nagrade „Milivoje Živanović", a najveći uspeh u karijeri zabeležila je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada „Žanka Stokić" koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić.

Ovo prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka u režiji Jagoša Markovića, koju sa uspehom igra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Odigrala je brojne uloge u filmovima Sok od šljiva, Poseban tretman, Variola vera, Još ovaj put, Sabirni centar, Uvek spremne žene, Poltron, 0 pokojniku sve najlepše, Ledina, Zona Zamfirova... Za neke od njih nagrađena je najvišim priznanjima kao što su Zlatna arena u Puli, Carica Teodora u Nišu...

- Kada sam imala 17 godina počela sam intenzivno da razmišljam čime bih volela u životu da se bavim, otvarajući tako razne profesionalne "fioke", kao poslednju otvorila sam i onu u kojoj je bila gluma. Bojažljivo, budući da sam kao dete glumice i snimatelja odrasla u toj profesiji, znala sam šta ona sa sobom nosi, bez ikakvih iluzija. Pokušavajući tako da sebe vidim u raznim profesijama, shvatila sam da bi me najsrećnijom činila moja sadašnja profesija, i tako sam odlučila da spremim prijemni ispit i pokušam - ispričala je u intervjuu za "Fashion & Lifestyle Magazine". Tad je istakla da su joj roditelji od početka najveća podrška, ali i "najsuroviji i najiskreniji kritičari".

zabava, zvezda, glumica, Radmila Živković
foto: youtube printscreen

Bojana je Radmilina ćerka iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem. Rođena je 10. oktobra 1981. godine i još kao tinejdžerka se zainteresovala za glumu.

Izgleda da se to pokazalo kao dobar recept. Bojana je diplomirala na Akademiji umetnosti 2003. godine, a danas je članica glumačkog ansambla Narodnog pozorišta.

S majkom se pojavila u fil­mu "Zo­na Zam­fi­ro­va", po­tom u pred­sta­va­ma "Ko­šta­na" i "Gospođa mi­ni­star­ka".

- Lju­di vas po­ne­kad ne gle­da­ju kao in­di­vi­duu, već kao da ste iste lič­no­sti. A nas dve, na pri­mer, ima­mo sli­čan sen­zi­bi­li­tet a raz­li­čit ka­rak­ter. Ko­li­ko god mo­že bi­ti pred­nost što vam je ro­di­telj iz iste bran­še, to­li­ko je i ne­do­sta­tak jer uz do­bre kon­tak­te na­sle­đu­je­te i one lo­še, "du­go­ve" za ko­je ni­ste ni zna­li da po­sto­je... Mo­ja je sre­ća što mi je maj­ka ko­le­gi­ni­ca - rekla je jednom prilikom Bojana.

Svoju karijeru glumice gradi strpljivo i nenametljivo, bez potrebe da se poziva na slavnu majku ili traži pažnju na javnim dešavanjima.

(Espreso/"Fashion & Lifestyle Magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.