OVAJ POLITIČAR JE OTAC NAŠE POZNATE GLUMICE: Za OVU ISTINU iz života Marije niko NIJE ČUO (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

ko bi rekao

OVAJ POLITIČAR JE OTAC NAŠE POZNATE GLUMICE: Za OVU ISTINU iz života Marije niko NIJE ČUO (FOTO)

Sa njom su studirali Sloboda Mićalović, Ana Franić, Katarina Radivojević, Miloš Anđelković, Leana Vučković, Zorana Bećić, Miodrag Fišeković, Nenad Maričić, Branislav Tomašević i Miloš Vlalukin

Objavljeno: 20:03h

Marija Vicković srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Marija Vicković je rođena u Podgorici 18. decembra 1980. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Sa njom su studirali Sloboda Mićalović, Ana Franić, Katarina Radivojević, Miloš Anđelković, Leana Vučković, Zorana Bećić, Miodrag Fišeković, Nenad Maričić, Branislav Tomašević i Miloš Vlalukin.

Tokom treće godine studija postala je član Narodnog pozorišta u Beogradu. Godine 2008. je upisala postdiplomske studije Actor studio Lee Strasberg u Njujorku.

Marija Vicković
foto: Print Screen Youtube

Priznanja

Pozorišna nagrada Vršačka pozorišna jesen za ulogu Ifigenije u istoimenoj predstavi.

Nagrada Zlatna mimoza za ulogu u filmu Pogled sa Ajfelovog tornja, na filmskom festivalu u Herceg Novom.

Javna Pohvala, po odluci Upravnog odbora, za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu za sezonu 2010/2011.

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram/marijavicko

Iako se u seriji „Greh njene majke“ pojavljuje samo u prve tri epizode, može se reći da je lik koji Marija Vicković tumači ključan za celu priču. U ekranizaciji još jednog romana Milice Jakovljević Mir-Jam, koju potpisuje reditelj Zdravko Šotra, stasita Crnogorka igra Ranku, majku glavne junakinje Nede, koja će nekim svojim odlukama u mladosti odrediti sudbinu svojoj kćerki.

Harizmatična glumica Marija Vicković koju je publika zavolela u domaćim serijima “M(j)ešoviti brak”, “Greh njene majke”, “Miris kiše na Balkanu”, te u “Vojnoj akademiji” 2019. godine je glumica u “Urgentnom centru”, gde je tumačla lik doktorke Simonide.

Marija Vicković
foto: Printscreen/Exkluziv

- Baš je izazov igrati ovu ulogu. Prvi put igram tako nešto. Ono što je interesantno je da je ona prva žena hirurg koji se pojavljuje u seriji i samim tim prolazi trnovit put borbe za svoju poziciju među kolegama koje su sve muškarci. Uloga je jako zahtevna, ali ona je žena borac i neko ko je hrabar i svoj, te mi je samim tim i bliska - kaže za “Blic TV magazin” Marija Vicković.

Prema njenim rečima, drago joj je što kadar deli sa dragim kolegama sa kojima je već ranije sarađivala, a među njima su i njeni prijatelji.

- Ekipu glumaca, osim stare postave, čine i Dragan Mićanović, koji ove sezone tumači glavni lik i sa njim i imam najviše scena, zatim Nikola Vujović, Sloboda Mićalović, Branko Cvejić. Uglavnom sve moje drage kolege sa kojima sam dosad u pozorištu radila - naglasila je Marija.

Njen otac je Miroslav Vicković, a on je bio crnogorski političar i visoki funkcioner Liberalnog saveza Crne Gore.

Karijeru profesionalnog političara započinje marta 1995. godine u Liberalnom savezu Crne Gore, na mjesto izvršnog direktora Stranke. U periodu od 1992. do 1996. godine bio je odbornik LSCG u Skupštini opštine Podgorica.,

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ liberalnisavezcg

Godine 1997. biran je za poslanika u Skupštini Crne Gore sa liste koalicije Narodna sloga, kao i 1998, 2001. i 2002. godine sa liste Liberalnog saveza Crne Gore, obavljajući i funkciju šefa Poslaničkog kluba LSCG u Skupštini CG. Za predsjednika Liberalnog saveza izabran je prvi put 1999. godine na Konferenciji u Igalu, a na istu funkciju ponovo je izabran na Konferenciji 2002. godine, održanoj u Podgorici. Vicković je izabran za gradonačelnika Cetinja 2002. godine. Preminuo je u Podgorici 2004. nakon kratke i teške bolesti.

(Espreso / Blic TV Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.