UMRLA GORJANA JANJIĆ
Foto: Printscreen/Narodno pozorište Beograd

tuga

UMRLA GORJANA JANJIĆ

I kada je zvanično otišla u penziju 2005. godine nastavila je da igra na scenama Narodnog pozorišta

Objavljeno: 10:42h

Ispraćaj za kremaciju glumice Gorjane Janjić, koja je preminula 2. oktobra u 77 godini, biće održan danas s početkom od 12.30 sati na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je Narodno pozorište.

Glumica Narodnog pozorišta Gorjana Janjić, koja je umrla u 77. godini, poslednji put stala je na scenu matičnog pozorišta krajem juna.

Rođena je u Sarajevu 1945, a 23 godine kasnije diplomirala je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Već 1969. godine postaje članica ansambla Drame nacionalnog teatra a prvu ulogu imala je u komadu „Sirano de Beržerak“ u režiji Braslava Borozana.

Igrala je tokom karijere igrala u predstavama: „Uroševa ženidba“, „Mera za meru“, „Majka Hrabrost i njena deca“, „Nečista krv“, „Dom Bernarde Albe“, „Večiti mladoženja“, „Orestija“… U alternaciji sa Radom Đuričin, godinama je tumačila lik Zorke Vučić u čuvenom komadu Siniše Kovačevića „Velika drama“., Poslednji put, kao Zorka, stala je na scenu Narodnog, 27. juna.

I kada je zvanično otišla u penziju 2005. godine nastavila je da igra na scenama Narodnog pozorišta.

Igrala je i u filmovima i serijama, kao što su: „Oktoberfest“, „Sivi dom“, „Bolji život“, „Gore-dole“, „Vojna akademija“..

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.