MALO KO ZNA DA JE OVAJ MUŠKARAC U KRVNOM SRODSTVU SA BJELOGRLIĆEM: Otpašće vam vilica kada vidite KO JE ON (FOTO)
Dragan Bjelogrlić, Foto: Zorana Jevtić

saznajte

MALO KO ZNA DA JE OVAJ MUŠKARAC U KRVNOM SRODSTVU SA BJELOGRLIĆEM: Otpašće vam vilica kada vidite KO JE ON (FOTO)

Ipak, najveći uspeh kao autor doživeo je sa serijom Senke nad Balkanom gde je igrao i glavnu ulogu inspektora Andre Tanasijevića

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić potiče iz srpske dobrovoljačke porodice iz Hercegovine, koja se naselila u Banatu, posle Prvog svetskog rata. Dragan Bjelogrlić je prvi put pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu Branka Bauera Boško Buha iz (1978). godine, tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna.

Godine 1965. doselio se sa porodicom u Beograd, gdje je kasnije završio osnovnu i srednju školu, kao i dve godine Građevinskog fakulteta.

Godine 1984. upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na kojem je diplomirao 1989.

Dragan Bjelogrlić
foto: Ataimages

Proslavio se ulogom Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987 - 1990). Nakon te uloge, usledile su uloge u TV seriji Zaboravljeni (1990) i filmovima Crni bombarder (1992), Pun mesec nad Beogradom (1993), Lepa sela lepo gore (1996), koje su Bjelogrlića uvrstile u red najpoznatijih i najpriznatijih srpskih glumaca.

Ipak, najveći uspeh kao autor doživeo je sa serijom Senke nad Balkanom gde je igrao i glavnu ulogu inspektora Andre Tanasijevića. Serija je na popularnom sajtu za filmove i serije IMDb ocenjena kao najbolja srpska serija svih vremena.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Početkom devedesetih godina je upoznao studentkinju engleskog jezika i književnosti Maju sa kojom se venčao 14. februara 1996. godine. 19. jula 1996. godine su dobili ćerku Miu, a 30. aprila 2000. godine su dobili sina Alekseja.

Najpoznatije Draganove partnerke na televiziji i filmu bile su Vesna Trivalić, Nataša Ninković i Dubravka Mijatović. Prve dve igraju i u njegovoj seriji Senke nad Balkanom. Osim njih, tu su i Anica Dobra i Branka Katić.

Dragan Bjelogrlić
foto: Beta / Branislav Božić

Bjelogrlić je najčešće sarađivao sa glumcima sa kojima je studirao, Srđanom Todorovićem i Miloradom Mandićem Mandom, kao i sa drugim glumcima srednje generacije: Nenadom Jezdićem, Nikolom Đuričko, Draganom Jovanovićem, Vojinom Ćetkovićem, Zoranom Cvijanovićem, Nikolom Kojo, Nebojšom Glogovcem i drugima.

Sigurno vam je zapalo za oko na uvodnim špicama raznih serija i filmova ime Goran Bjelogrlić, i sigurno ste ga odmah povezali sa Draganom Bjelogrlićem. Da, njih dvojica su rođena braća, ali i poslovni saradnici dugi niz godina.

Dragan Bjelogrlić
foto: Zorana Jevtić

Goran Bjelogrlić je uspešan filmski producent i zajedno sa Draganom Bjeloglićem vodi producentsku kuću. Kroz čitavu karijeru bio je "partner iz senke" i velika podrška svog brata.

Radio je na filmovima kao što su "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ivkova slava". Naravno, učestvovao je i u svakom autorskom projektu Dragana Bjelogrlića koji je oduševio publiku - od serije "Vratiće se rode", preko "Montevidea", pa do "Senki nad Balkanom", a nije neuobičajeno da se i pojavi pred kamerama u malim ulogama.

Svako će primetiti koliko braća liče i koliko su bliski, mada izgleda da su im karakteri dosta drugačiji. Uostalom, o tome govori i činjenica da mnogi i dalje ne znaju kako Goran Bjelogrlić izgleda.

- Dragan je živahniji i energičniji, Goran je nekako tokom celog detinjstva bio mnogo mirniji. Mada, obojica vole da se šale sa ljudima - otkrile su "Blicu" svojevremeno njihove komšije iz Barande.

U svakom slučaju, izgleda da su braća našla dobar sistem za saradnju, a dokaz je svaki uspeh njihovih projekata.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.