OVO JE ĆERKA SVETOZARA CVETKOVIĆA IZ PRVOG BRAKA: Zinućete kada vidite koja ŽENSKA je u PITANJU (FOTO)
Svetozar Cvetković, Foto: Marina Lopičić

ko bi rekao

OVO JE ĆERKA SVETOZARA CVETKOVIĆA IZ PRVOG BRAKA: Zinućete kada vidite koja ŽENSKA je u PITANJU (FOTO)

Igrao je u oko 60 dugometražnih igranih filmova, TV-serija i drama koje su uglavnom producirane u bivšoj Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori

Objavljeno:

Svetozar Cvetković rođen je u porodici univerzitetskog profesora Stefana Cvetkovića (1928-2021) i Milunke. Ima i brata Dejana.

U proteklih 28 godina nagrađivan je za glumački rad na svim važnijim filmskim i pozorišnim festivalima u Jugoslaviji, Srbiji, Crnoj Gori...

Godine 1997. skupština Grada Beograda imenovala ga je za direktora pozorišta Ateljea 212.

Dobitnik je nagrade „Specijalni Ernest”.

Svetozar Cvetković
foto: printscreen

Radi kao glumac, upravnik i kao producent.

Bio je u braku sa Jelenom Đokić. Ona je takođe glumica i ređa uspehe kako na pozorišnim daskama, tako i u serijama. Članica je pozorišta "Atelje 212", 20 godina je mlađa od Svetozara, a par ima dvoje dece, ćerku Klaru i sina Luku.

Igrao je u oko 60 dugometražnih igranih filmova, TV-serija i drama koje su uglavnom producirane u bivšoj Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori. Neke projekte je radio i u inostranstvu.

Gostovao je u različitim pozorišnim produkcijama u Jugoslaviji, Kanadi, Austriji, Švajcarskoj, Engleskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Glumu je diplomirao 1980. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iste godine priključio se ansamblu pozorišta Atelje 212 gde i danas radi kao glumac i upravnik. U međuvremenu je sarađivao sa mnogim pozorišnim trupama i pozorištima u Zagrebu, Splitu, Budvi, Novom Sadu, Mariboru, Ljubljani...

Razlaz Jelene Đokić i Svetozara Cvetkovića početkom godine odjeknuo je kao bomba medijima. Svi su se pitali šta je to moglo odnos supružnika do te mere da nagrize, da je razdvajanje bio jedini spas. Dugo su umetnici pokušavali svoj brak da spasu, nažalost odluka je bila konačna te se glumica sa decom Klarom i Lukom iselila iz zajedničkog stana i život promenila iz korena. Jelena Đokić nakon razvoda vratila se poslu u meri u kojoj je ranijh godina, pre udaje za Svetozara, bila angažovana. Snimila je dosta filmova, serija, a prihvatila je dosta i pozorišnih ponuda.

Jelena Đokić, Svetozar Cvetković
foto: Damir Dervišagić

Svetozar Cvetković je ćerku Deu dobio u braku sa prvom suprugom Dankom, a njena atraktivnost je ono što se prvo primeti.

Izgledom podseća na poznatog tatu, a poput njega je krenula u umetničke vode. Slike umetničkih dela potpuno su okupirale njen Instagram profil.

Dea ima i veoma zanimljiv, originalni stil odevanja pa je to još jedan razlog da je primetite.

Svetozar Cvetković
foto: Stefan Jokić

Pored nje naš glumac ima i ćerku Klaru koju je sa glumicom Jelenom Đokić dobio 2006. godine.

(Espreso/Story/PulsOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.