OVAJ ČOVEK JE OTAC IVANA BOSILJČIĆA: Retko se pojavljuje u JAVNOSTI, evo KAKO IZGLEDA (FOTO)
Ivan Bosiljčić, Foto: Nemanja Nikolić

pogledajte

OVAJ ČOVEK JE OTAC IVANA BOSILJČIĆA: Retko se pojavljuje u JAVNOSTI, evo KAKO IZGLEDA (FOTO)

2009. godine je imao glavne uloge u filmu „April i detektivi“ i u Šotrinim serijama „Ranjeni orao“ i „Greh njene majke“ koje su ga dovele u žižu interesovanja javnosti

Objavljeno: 18:31h

Ivan Bosiljčić je poznati srpski glumac.

Rođen je u Titovom Užicu 1979. godine u SFR Jugoslaviji.

Ivan je u braku sa pevačicom Jelenom Tomašević.

2003. godine je diplomirao i ubrzo se preselio u Beograd. Izjavio je da je u početku radio fizičke poslove i da je bio prodavac na pijaci. Nakon tri-četiri godine je počeo da dobija veće uloge i da živi od glume.

Jelena Tomašević, Ivan Bosiljčić
foto: Damir Dervišagić

Na početku karijere, glumac je išao i na kastinge na koje nije bio pozvan. Imao je veliku želju da napreduje pa je zbog ovakvog pristupa dobio veliki broj ponuda. Do 2005. godine, Ivan je imao sporedne uloge u filmu „Te quiero, Radiša“ i u serijama „Porodično blago“ i „Stižu dolari“. 2006. godine je ostvario prvu značajniju ulogu u filmu „Strah od letenja“. 2007. godine Bosiljčić se pojavio u serijama „M(j)ešoviti brak“ i „Ljubav, navika, panika“ i u dokumentarnom filmu „Gde cveta limun žut“. Pozajmio je glas Donatelu u crtanom filmu „Nindža kornjače“. Iste godine mu je dodeljena uloga doktora Bojana Lazarevića u telenoveli „Ljubav i mržnja“. On je ženskaroš koji ima aferu sa maćehom, ali se na kraju serije menja i postaje pozitivan lik.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

2016. godine Ivan je počeo snimanje ruske kriminalističko-istorijske drame „Hotel Rusija“ u kojoj je bio diplomata revolucionar koji se borio za podršku ruske vlade. Takođe mu je dodeljena ulogu u ruskom filmu „Kako dočekati Novu godinu“. Bez imalo sujete je izjavio da je njegov kolega Miloš Biković popularniji od njega i da mu je drago što je postigao veliki uspeh.

Ivan Bosiljčić
foto: Damir Dervišagić

U julu je gostovao na Slavjanskom bazaru na kome je predstavljen film „Ranjeni orao“. U januaru 2017. godine je bio voditelj programa na tradicionalnom Svetosavskom balu u Beču. Glumio je Nikolu Teslu u filmu „Santa Maria della Salute“. Stalni je član ansambla drame u Narodnom pozorištu.Od 2002. deo ansambla predstave Jasmin na stranputici, Pozorišta Slavija.Kao izvrstan pevač i plesač jedan je od najznačajnijih glumaca savremenog muzičkog teatra u Beogradu. Prvi i za sad jedini dobitnici Sterijine nagrade za ulogu u mjuziklu su Nebojša Dugalić i Ivan Bosiljčić.

Ivan Bosiljčić
foto: Zorana Jevtić

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje za ulogu Maneta u mjuziklu Zona Zamfirova dobio je 2013. godine. Aktivno se bavio folklorom 16 godina. Kao bivši recitator i ljubitelj poezije, širom regiona održava muzičko poetske večeri. 2014. godine počinje da se bavi pedagoškim radom kao asistent prof. Vidi Ognjenović na Akademiji lepih umetnosti, odsek gluma. U zvanje docenta izabran je 2017. godine.

Nakon završenog trećeg razreda gimnazije odlazi iz Užica u Novi Sad gde upisuje glumu u klasi prof. Vide Ognjenović. Vanredno završava četvrti razred srednje škole i redovno upisuje prvu godinu Akademije umetnosti. Bio je na klasi sa Igorom Đorđevićem, Nadom Šargin, Slobom Stefanovićem, Senom Đorović. Diplomirao je 2001. godine i od tada živi i radi u Beogradu.

Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ivan je pre dve godine na društvene mreže postavio fotografiju sa svojim ocem i mnoge oduševio. Njih dvojica otišli su na Zlatar gde su uživali u "zimskim čarolijama".

Evo kako on izgleda:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.