UOČIO NEŠTO UZNEMIRUJUĆE NA FOTOGRAFIJI SUPRUGE, A ONDA JE SAZNAO DIJAGNOZU: Evo šta će se desiti SA NJOM (FOTO)
Foto: Prinstcreen

šok

UOČIO NEŠTO UZNEMIRUJUĆE NA FOTOGRAFIJI SUPRUGE, A ONDA JE SAZNAO DIJAGNOZU: Evo šta će se desiti SA NJOM (FOTO)

Žena je uradila magnetnu rezonancu samo zato što su njen muž i deca ranije na fotografijama primetili simptom

Objavljeno:

Džejn Kočanski, 46-godišnjakinji iz Škotske, dijagnostikovana je sumnjiva izraslina od tri centimetra koja se nalazila u blizini očnog nerva

Žena je uradila magnetnu rezonancu samo zato što su njen muž i deca ranije na fotografijama primetili uznemirujući simptom.

Na slici je 46-godišnja ​​u Škotskoj, sa jednim zatvorenim okom. Kako je priznala, neko vreme je imala problema sa spuštenim kapkom . Nije znala šta uzrokuje uznemirujući i uporni simptom. Kada je otišla kod oftalmologa, on ju je uputio na pregled koji je pokazao promenu na mozgu.

– Muž i deca su komentarisali moju fotografiju i jedan od zatvorenih kapaka koji se vidi. Pretpostavili smo da sam tada verovatno bila umorna ili da je to možda izazvao blic. Veoma sam zahvalna svom doktoru, jer verujem da mi je on spasao život – kaže ona, koju citira Miror.

Ispitivanja su pokazala da tri centimetra meningioma 1. stepena pritiskaju optički nerv. Sreća u nesreći je što promena nije zloćudna. Nažalost, ne može se ukloniti.

– Ruke su mi vezane. Ne mogu da budem operisana – tužno rezimira 46-godišnjakinja.

Međutim, ona se nada da će u budućnosti biti moguće lečenje. Za sada želi da radi na podizanju svesti o tumorima na mozgu.

Meningiom je najčešće benigna neoplazma. Do petine tumora koji se dijagnostikuju kod odraslih u mozgu su meningiomi. Tumor se formira iz arahnoidnih epitelnih ćelija.

Simptomi meningioma mogu se lako pomešati sa drugim bolestima ili se mogu potpuno zanemariti. Bolesna osoba može da doživi poremećaje svesti, kao i glavobolje , koje vremenom počinju da se javljaju sve češće. Kasnije se pridružuju i drugi simptomi kao što su mučnina i povraćanje . Ponekad tumor, u zavisnosti od toga gde je nastao, pritiska nerve, izazivajući druge, mnogo ređe simptome, primer za to je slučaj 46-godišnje Džejn.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.