SVI ZNATE KO JE NJENA MAJKA, A NIKO NEMA POJMA DA JE ON OTAC TAMARE ALEKSIĆ: Svima je POZNAT, ostaćete U ČUDU
Foto: Printscreen/Instagram/g.aleksic

šok

SVI ZNATE KO JE NJENA MAJKA, A NIKO NEMA POJMA DA JE ON OTAC TAMARE ALEKSIĆ: Svima je POZNAT, ostaćete U ČUDU

Pohađala je školu glume Branka Milićevića Kockice, a zatim školu glume „Stvar srca“ koju je vodio Mika Aleksić

Objavljeno: 18:45h

Tamara Aleksić je srpska glumica. Proslavila se ulogom Lenke Dunđerski u filmu i seriji „Santa Maria della Salute“. Rođena je 18. avgusta 1992. godine u Beogradu gde živi i radi. Prvu ulogu je dobila kada je imala šest godina. Glumila je Vodenu Vilu u predstavi „Ivica i Marica“ koja se igrala u Pozorištancetu „Puž“. Takođe je bila član dečjeg hora ovog pozorišta. Pohađala je školu glume Branka Milićevića Kockice, a zatim školu glume „Stvar srca“ koju je vodio Mika Aleksić. U detinjstvu je imala i druge želje, a to su da postane profesionalni vojnik ili džokej.

Tamara se u četvrtom razredu srednje škole odlučila za glumu zbog čega je njena majka zamolila glumca Ivana Bosiljčića da joj objasni kako je to baviti se ovim poslom. On je Tamari rekao: „Biti glumac je najteži posao, a teže od toga je samo biti glumica“. Ove reči je nisu pokolebale pa je upisala Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta i asistenta Miloša Bikovića. 2012. godine Tamara je debitovala u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“. Naredne godine je u istoimenoj seriji ponovo bila ministrova čerka Mirjana Marinković u koju se zaljubljuje pesnik Milorad Mitrović. Ova uloga joj je donela nagradu na festivalu Zlatni vitez u Moskvi.

2014. godine je imala epizodnu ulogu Simke u seriji „Jagodići: Oproštajni valcer“.

2015. godine je bila Mara u seriji „Sinđelići“, zatim devojka u filmu „Ljubav u doba kontrole“ i Vera u istoimenoj drami.

2016. godine joj je dodeljena glavna uloga Lenke Dunđerski u filmu Zdravka Šotre „Santa Maria della Salute“. Godinu dana kasnije je počela da se prikazuje istoimena serija.

2017. godine je pozajmila glas Štrumfeti u trećem nastavku crtanog filma „Štrumfovi: Skriveno selo“.

Tamara je igrala u sledećim predstavama: „Veliki Getsbi“ (Dejzi), „Ana Karenjina“ (Kiti),“Dogvil“ (Grejs), „Pismo-glava“ i „Ljubav i moda“. Nikome nije rekla da će ići na kasting za film „Šešir profesora Koste Vujića“. Nije očekivala da će dobiti ulogu, a kada je čula lepe vesti, prvo ih je saopštila profesoru Petroviću. Sa Ivanom Bosiljčićem je snimila prvi profesionalni kadar u karijeri. Izjavila je da se divi upornosti, hrabrosti i odlučnosti Lenke Dunđerski i da su joj ona i pesnik Laza Kostić probudili nadu da se još uvek dešavaju velike ljubavi. Rekla je da se posle ove uloge promenila. Tokom snimanja je uzimala časove jahanja i nastavila je da se bavi ovim sportom.

Tamarini hobiji su vez i pletenje. U slobodno vreme čita knjige, sluša muziku, gleda filmove, ide u pozorište, izlazi i putuje sa prijateljima. Neki od njenih omiljenih filmova su: „Romeo i Julija“, „Biti Julija“, „Pijanista“, itd. Omiljene glumice su joj: Vesna Trivalić, Milena Dravić i Ljiljana Stjepanović, a glumci: Nebojša Glogovac, Nebojša Dugalić i Aleksandar Berček.

Tanja Peternek
foto: Dragana Udovičić

Njeni roditelji su reditelj Goran Aleksić i Tanja Peternek Aleksić, autorka i voditeljka emisije „TV lica kao sav normalan svet“. Tamara ima osam i po godina mlađu sestru Anju koja je njen najstroži kritičar. Za baku Nadu, koja je bila član dramske sekcije „Dobrica Milutinović“ i dramske radio-grupe Bate Miladinovića, kaže da je njen menadžer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.