SVI GA PAMTITE PO SERIJI "VOJNA AKADEMIJA": A sada je isplivala FOTKA njegovog BRATA, svi gledaju u 1 DETALJ (FOTO)
Foto: Printskrin/RTS

ŠTA KAŽETE?

SVI GA PAMTITE PO SERIJI "VOJNA AKADEMIJA": A sada je isplivala FOTKA njegovog BRATA, svi gledaju u 1 DETALJ (FOTO)

Prvu filmsku ulogu Vujović je ostvario sa samo 18 godina u kratkom filmu „Dobro poznata stvar"

Objavljeno: 20:26h

Radovan Vujović je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac, prepoznatljiv po ulogama u serijama „Vojna akademija“, „Kralj Petar Prvi“, „Koreni“ i drugima, kao i filmovima „Šejtanov ratnik“, „Izgrednici“ i drugima. Rođen je 8. septembra 1984. godine u Užicu. Živi i radi u Beogradu. Prvu filmsku ulogu Vujović je ostvario sa samo 18 godina u kratkom filmu „Dobro poznata stvar“. Četiri godine kasnije igrao je Sašu u kratkom filmu „Jedan dan u belom“, Caneta u filmu „Šejtanov ratnih“, te siledžije u seriji „Ljubav, navika, panika“.

Ipak, najveću prepoznatljivost mu je donela uloga kadeta Radisava Risovića Risa u popularnoj seriji „Vojna akademija“ i istoimenom filmu iz 2013. godine. Od tada do danas (maj 2021. godine) ostvario je na desetine zapaženih uloga u serijama i filmovima.

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram

Vujović je od 2010. godine stalni član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), a sarađuje i sa drugim pozorištima, poput „Madlenijanuma“, „Boška Buhe“, „Puža“, „Ateljea 212“ i drugih.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Sa roditeljima i starijim bratom Predragom odrastao je u rodnom gradu. Za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu prvi put se prijavio sa 17. godina.

Položio je prijemni ispit i zajedno sa Nikolom Rakočevićem, Marijom Karan, Kalinom Kovačević, Nadom Macanković i drugima postao deo klase profesorke Biljane Mašić. Diplomirao je 2005. godine.

Radovan Vujović
foto: Printscreen/Instagram/radovan_vujovic

Odigrao je epizodnu ulogu u seriji „Ljubav, navika panika“, a reditelj Stevan Filipović mu je poverio glavnu ulogu u trileru „Šejtanov ratnik“. Radovan je tada dobio priliku da scenu deli sa afirmisanim glumcima, poput Marka Nikolića, Petra Božovića, Dragana Nikolića, Svetlane Cece Bojković i drugih.

Bio je u vezi sa glumicom Milenom Radulović. Ipak, televizijska i filmska publika Radovana Vujovića je bolje upoznala početkom 2012. godine kada je Radio Televizija Srbije (RTS) počela emitovanje serije „Vojna akademija“. Tumačio je ulogu kadeta, a kasnije poručnika Radisava Risovića Risa.

Reditelj Darko Bajić mu je poverio ulogu Srđana Kalembera u drami „Bićemo prvaci sveta“. Film je zasnovan na istinitom događaju, a opisuje kako je košarka postala nacionalni sport na području nekadašnje Kraljevine Jugoslavije. Pored Vujovića, glavne uloge su igrali Strahjinja Blažić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić i Marko Janketić. Još jedan veliki projekat Radovan je završio tokom 2018. godine. Reč je o dramskoj TV seriji „Koreni“, utemeljenoj na istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Radovan je utelovio Vukašina Katića, dok su njegovog oca Aćima i brata Đorđa igrali Žarko Laušević i Igor Đorđević. Serija je premijerno emitovana od oktobra do decembra 2018. godine na RTS-u i Superstaru.

Premda ga šira javnost poznaje po ulogama koje je ostvario na filmu i televiziji, Radovan Vujović je jedan od najangažovanijih mladih glumaca u pozorištu. Tokom i po završetku Fakulteta dramskih umetnosti radio je u Pozorištu „Boško Buha“. Sarađivao je i sarađuje i sa drugim pozorištima. Tako je na sceni Pozorištanceta „Puž“ igrao u predstavama „Gospodar pesme“, „Uspavana lepotica“, „Laza mamina maza“ i drugima. Na sceni pozorišta „Madlenianum“ igrao je Aleksija Nikolajeviča Beljajeva u predstavi „Miholjsko leto“, a u „Ateljeu 212“ Mihaela u komadu „Proslava“.

Inače, Radovan važi za jednog od naših najlepših glumaca, a ako pogledate fotografije sa bratom Predragom mnogi će reći da baš liče.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.