DA LI JE MOGUĆE?! Ovaj POZNATI GLUMAC je muž Milene Pavlović, trljaćete oči kada VIDITE FOTKU
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

iznenađujuće

DA LI JE MOGUĆE?! Ovaj POZNATI GLUMAC je muž Milene Pavlović, trljaćete oči kada VIDITE FOTKU

Popularnost je stekla ulogom nespretne devojke Marine u filmu Mi nismo anđeli iz 1992. godine

Objavljeno: 20:30h

Glumica Milena Pavlović popularnost je stekla ulogom Marine u kultnom filmu „Mi nismo anđeli“.

U svojoj bogatoj biografiji je upisala i jedno novo iskustvo: snimala je film "Trag divljači" u kome je "primala naređenja" od svog mlađeg brata, reditelja Nenada Pavlovića.

Simbolično, film, za koji je Nenad napisao i scenario, zasnovan je na motivima i književnim junacima iz nekoliko dela čiji je autor njihov otac Živojin Pavlović.

Milena Pavlović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na početku razgovora, za "Novosti", Milenu pitamo kako je izgledala saradnja sa bratom i da li je, možda, bila u iskušenju da mu "dobaci" neki savet?

- Nisam ni u jednom trenutku, jer je on bio apsolutno spreman, razradio je sve detalje scenarija, knjige snimanja, uloga, lokacija... Sve i da sam htela, nisam imala šta da dodam, već sam uživala u tome da budem samo glumica.

"Trag divljači" je debitantski film Nenada Pavlovića, čija je radnja smeštena u izmišljeno selo Vranovac, u istočnoj Srbiji, tokom 1979. godine. Posle svirepog ubistva, u ovo malo mesto dolaze jedan poznati novinar i penzionisani potpukovnik Udbe, da otkriju šta se desilo.

Milena Pavlović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Sibinka je jedna lokalna tračara, i kako to biva, obaveštena je o svemu. Možda je najbolje opisuje dijalog sa glavnim junakom Jugoslavom, koji joj kaže: "Pa, vi znate više nego policija", a ona mu odgovara: "I to te čudi, rode?".

Milena u filmu progovara pravim dijalektom timočkog kraja, a za to je zahvalna svojoj "omiljenoj profesorki LJiljani Mrkić", sa kojom je vežbala autentični govor.

- Moj lik je iz tog kraja, tu sve vreme živi, vodi uzbudljiv i zanimljiv život pa je bilo lepo i da govori tim narečjem. Kad radite ovako nešto shvatite koliko je važno da naši dijalekti ostanu živi, da se sačuvaju, a to najbolje mogu kroz filmove i serije i možda manje kroz literaturu - objašnjava glumica.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Selo Vranovac je možda izmišljeno za potrebe filma, ali se iza njega "krije" Vratarnica, varoš u okolini Zaječara, gde je Milenin i Nenadov otac odrastao i koje je imalo veliki uticaj na njegov kasniji književni i filmski opus. Upravo u Vratarnici snimljene su neke od ključnih scena za film "Trag divljači", poput one sa lapotom (za istoimeni roman Živojin Pavlović je dobio "Ninovu" nagradu).

- Iz tog kraja su potekle mnoge njegove pripovetke, tu je pronašao inspiraciju za svoje filmove. U Vratarnici je proveo detinjstvo, u prirodi, kalemeći drveće, tu je prvi put upoznao i voz i šine, išao u bioskop u Zaječaru - priseća se Milena.

Milena Pavlović
foto: Printscreen

Pavlovićeva je rođena 28. septembra 1972. godine u Beogradu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Igra u pozorištu, na filmu i na televiziji. Popularnost je stekla ulogom nespretne devojke Marine u filmu Mi nismo anđeli iz 1992. godine.

Ćerka je reditelja Živojina Pavlovića i novinarke i književnice Snežane Lukić. Ima dva brata — Vuka i Nenada. Udata je za glumca Milana Čučilovića.

Milan Čučilović
foto: Print Screen Youtube/Prakticna zena

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.