OVAJ ČOVEK JE OTAC MILICE MILŠE: Zabezeknućete se kada vidite da je to BAŠ ON
Foto: Printscreen Youtube

KO BI REKAO

OVAJ ČOVEK JE OTAC MILICE MILŠE: Zabezeknućete se kada vidite da je to BAŠ ON

Široku popularnost stekla je u popularnim televizijskim serijama Siniše Pavića Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago, Bela lađa i Junaci našeg doba

Objavljeno: 20:19h

Milica Isaković Jokanović , poznatija kao Milica Milša, srpska je televizijska, filmska i pozorišna glumica.

Glumačku karijeru počela je kao devojčica epizodnim ulogama u filmovima Tren, Drugarčine i Berlin kaput. Nastavila je da igra u sporednim ulogama u filmovima kao što su Tesna koža 2 i Tesna koža 3.

Široku popularnost stekla je u popularnim televizijskim serijama Siniše Pavića Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago, Bela lađa i Junaci našeg doba. Najveću popularnost u Srbiji i regionu donela joj je glavna uloga u seriji Igra sudbine.

Milica Milša
foto: Instagram

Kao devojčica odigrala je prve epizodne uloge u filmovima Tren, Drugarčine i Berlin kaput. Igrala je u sporednim ulogama u filmovima Tesna koža 2 i Tesna koža 3 za koje je Siniša Pavić napisao scenario, nastavila je da igra i u njegovim popularnim televizijskim serijama Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago i Bela lađa u kojima je ostvarila široku popularnost. Glumila je u američkom filmu Ucena – otkup u krvi 1989. godine. Dobila je nagradu publike na Filmskom festivalu u Nišu za ulogu u filmu Gde cveta limun žut.

Prvu glavnu ulogu dobila je 1998. godine u televizijskom filmu Živana gde je glumila sa Slobodanom Ćustićem sa kojim glumi i u televizijskoj seriji Igra sudbine gde takođe ima glavnu ulogu, uloga Ade Kanački donela joj je veliku popularnost u Srbiji i regionu. Za tu ulogu dobila je nagradu za Glumački par godine 2021. zajedno sa Vladanom Savićem.

1 / 5 Foto: Instagram

Igrala je u velikom broju pozorišnih predstava, od kojih su neke izvođene i više od 250 puta. Milšina prva predstava Ženski orkestar je jedina predstava sa prostora bivše Jugoslavije koja je učestvovala u zvaničnoj konkurenciji Edinburškog festivala. Značajne uloge ostvarila je u predstavama Razvojni put Bore Šnajdera, Čekajući Godoa, Mister dolar, Lizistrata, Harold i Mod, Poltron, Seks bomba, Lovac na jelene, Ljubavna ispovest Sofije Malovrazić, Bez trećeg, Povratak ratnika, Kabare Ho-Ho, Zgazi me, Kamen za pod glavu, Radi mi svašta i Dizalo u liftu.

Milica Milša
foto: Damir Dervišagić

Za ulogu nerotkinje Krune u predstavi Kamen za pod glavu dobila je nagradu Bora Stanković na festivalu Borini pozorišni dani. Igra u pozorišnim predstavama Povratak ratnika, Mister Dolar i Poltron Beogradskog dramskog pozorišta čija je stalna članica od 1996. godine.

Milica Milša je završila kurs manekenstva kod Tamare Bakić. Dve godine uzastopno dobila je nagradu Venera, kao najlepša i najbolja manekenka Socijalističko Federativne Republike Jugoslavije po izboru čitalaca lista Praktična žena. Bila je mis Kanskog filmskog festivala.

Fotografisala se za različite časopise i magazine sa više od 300 naslovnih strana. Njena fotografija našla se i na naslovnoj strani prvog novogodišnjeg broja srpskog "Plejboja“.

Milica Milša
foto: Zorana Jevtić

Snimila je više od 30 reklama. Zaštitno je lice nekoliko modnih kuća i kozmetičkih brendova.

Milica Milša je glumu diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića

Ima sina Antonija Isakovića kome je ime dala po svom ocu. Udata je za Žarka Jokanovića, poznatog scenaristu, reditelja, glumca i političara.

Nadimak Milša dobila je od majke kada je imala godinu dana, što kasnije postaje njen pseudonim

Milica Milša
foto: Instagram

Njen otac je poznati književnik i akademik Antonije Isaković a majka književnica Leposava Milanin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.