ISPRAVKA: Preminuo Vladimir Sungorkin
Foto: Printscreen

tuga

ISPRAVKA: Preminuo Vladimir Sungorkin

Tragedija se, prema Komsomolskaya Pravda, dogodila tokom druge ekspedicije prikupljanja materijala za knjigu o velikom pioniru Dalekog istoka Vladimiru Arsenjevu

Objavljeno: 15:46h

Portal Espreso je 14. septembra 2022. objavio tekst sa naslovom "JAVLJENE UŽASNE VESTI, UMRO VLADIMIR!".

Naslov je, u skladu sa pravilima Raskrinkavanja promenjen i više ne predstavlja manipulativni naslov.

Glavni urednik i generalni direktor Komsomolskaya Pravda, Vladimir Sungorkin, preminuo je u 68. godini. To je objavljeno na web stranici KP-a. Precizirano je da je medijski menadžer preminuo u Primorju tokom ekspedicije. Uzrok smrti bio je moždani udar.

Tragedija se, prema Komsomolskaya Pravda, dogodila tokom druge ekspedicije prikupljanja materijala za knjigu o velikom pioniru Dalekog istoka Vladimiru Arsenjevu.

Vladimir Sungorkin rođen je 1954. u Khabarovsku. U Komsomolskaya Pravda, on je gradio karijeru od 1985. godine. Bio je zamenik urednika redakcije radničke omladine i glavni urednik. Od 2002. kombovaoa je dve pozicije: generalnog direktora i glavnog urednika izdavačke kuće Komsomolskaya Pravda. I sam je smatrao da "sve multimedijalne kuće trebaju imati krutu vertikalu moći, koja se zatvara oko jedne osobe".

U dece,bru 2003. časopis Career i nedeljnik Novy Vzglyad proglasili su Vladimira Sungorkina jednim od pet najutjecajnijih medijskih menadžera u postsovetskoj Rusiji.

Godine 2018. postao je počasni novinar Ruske Federacije.

Osim novinarstva, Vladimir Sungorkin se bavio društvenim aktivnostima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.