SRBI NE ZNAJU DA JE OVA ŽENA BILA VELIKA LJUBAV MILANA MARIĆA: Držaćete se za GLAVU kada vidite KO JE TO (FOTO)
Milan Marić, Foto: Nemanja Nikolić

GLEDAJTE JE

SRBI NE ZNAJU DA JE OVA ŽENA BILA VELIKA LJUBAV MILANA MARIĆA: Držaćete se za GLAVU kada vidite KO JE TO (FOTO)

Pažnju šire javnosti stekao je 2018. igrajući glavnu ulogu u ruskom filmu „Dovlatov”, biografskom filmu o životu ruskog književnika Sergeja Dovlatova

Objavljeno: 19:44h

Milan Marić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac. Spada u vodeće srpske glumce mlađe generacije.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Biljane Mašić. Ostvario je niz zapaženih uloga u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Bitef teatru, Kruševačkom pozorištu i Kulturnom centru Beograd. Na stogodišnjicu obeležavanja Prvog svetskog rata učestvovao je u tri ostvarenja o Mladobosancima i Sarajevskom atentatu: tumačio je Gavrila Principa u predstavi „Mali mi je ovaj grob” Biljane Srbljanović i Danila Ilića u drami „Zmajeubice” Milene Marković i na filmu „Branio sam Mladu Bosnu”.

Milan Marić
foto: Printscreen/Instagram/eugensmesni

Pažnju šire javnosti stekao je 2018. igrajući glavnu ulogu u ruskom filmu „Dovlatov”, biografskom filmu o životu ruskog književnika Sergeja Dovlatova. Igrao je i u serijama „Nemanjići - rađanje kraljevine”, „Vojna akademija”, „Jutro će promeniti sve”, „Besa” i „Žmurke”. Trenutno je aktuelan po glavnoj ulozi u seriji „Državni službenik”, gde tumači Lazara Stanojevića, agenta Bezbednosno-informativne agencije.

Stekao je zapažen uspeh 2021. godine igrajući glavnu ulogu u filmu "Toma".

Zbog istog imena ponekad ga mešaju sa glumcem Milanom Marićem Švabom.

Bio je kandidat Liberalno-demokratske partije na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda 2018. godine. Lista se zvala "Nova lica, nova nada Beograda" i osvojila je 0,2% glasova.

Milan Marić je rođen u Beogradu 1990. Trenirao je fudbal u mlađim uzrastima OFK Beograda, a pored toga se rekreativno bavio odbojkom i plivanjem. Počeo je da glumi kao tinejdžer u omladinskom pozorištu DADOV, a potom je upisao Fakultet dramskih umetnosti.

1 / 4 Foto: Mondo/Goran Sivački

Filmski debi je imao u kratkometražnom filmu „Četvrtak” (2010), diplomskom ostvarenju režisera Nikole Ljuce. Usledio je televizijski film „Nova šansa” i uloga Kokija u seriji „Miris kiše na Balkanu” (2011). Ostvario je drugu saradnju sa Nikolom Ljucom glumeći u njegovom kratkometražnom filmu „Narednik” (2012), u kojem mu je partner bio Miloš Timotijević. „Narednik” je bio pozitivno dočekan na nekoliko filmskih festivala kratkometražnog filma.

Paralelno sa filmskom karijerom, debituje i u profesionalnim pozorištima glumeći u predstavama „Iza rešetaka” (Kruševačko pozorište, 2011), „Radnici umiru pevajući” (Bitef teatar, 2011), „Sumnjivo lice” (Jugoslovensko dramsko pozorište, 2012) i u kontroverznoj predstavi Zoran Đinđić (Atelje 212, 2013). Nakon što je diplomirao u klasi Biljane Mašić 2013, postao je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Milan Marić
foto: Printscreen/Youtube, Damir Dervišagić

Na stogodišnjicu obeležavanja Prvog svetskog rata 2014. učestvovao je u tri ostvarenja o Mladobosancima i Sarajevskom atentatu tumačio je Gavrila Principa u predstavi „Mali mi je ovaj grob” Biljane Srbljanović i Danila Ilića u drami „Zmajeubice” Milene Marković i na filmu „Branio sam Mladu Bosnu” Sledeće godine su usledile sporedne uloge u filmovima Vlažnost, Dobra žena i Santa Maria della Salute, u kome je tumačio lik kralja Milana Obrenovića.

U 2018. godini igrao je mladog Vukana Nemanjića u televizijskoj seriji „Nemanjići — rađanje kraljevine”. Za potrebe snimanja naučio je da jaše i da barata mačem Iste godine premijerno je prikazan ruski film Dovlatov, biografski film o životu ruskog književnika Sergeja Dovlatova, u kome je igrao glavnu ulogu. Marića je za ulogu preporučila glumica Danijela Stojanović koja je radila sa rediteljem Aleksejem Germanom Mlađim na prethodnom filmu.

Milan Marić
foto: Printscreen/Instagram

Pokazala mu je Marićeve fotografije ukazujući na fizičku sličnost između srpskog glumca i ruskog pisca. Nakon nekoliko krugova kastinga, dobio je ulogu. Marić je naučio ruski jezik za tri meseca. Film je premijerno prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa na Berlinskom filmskom festivalu.

Naime, neposredno posle diplomiranja, započeo je romansu sa hrvatskom glumicom Ninom Violić, koja je rođena 1972. godine.

I tada je razlika u godinama bila interesantna medijima, tim pre što je on u to vreme imao 24, a Nina 43 godine. Upoznali su se u Beogradu, kad je ona gostovala sa predstavom „Kako smo preživele“, a zatim su vezu nastavili u Zagrebu, gde je Milan često odlazio sa predstavom „Mali mi je ovaj grob“.

(Espreso / Story / Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.