SRBI NEMAJU POJMA DA JE OVAJ MUŠKARAC MUŽ VESNE TRIVALIĆ: Isplivala FOTKA, da li je moguće DA JE TO ON?! (FOTO)
Vesna Trivalić, Foto: Damir Dervišagić

brak

SRBI NEMAJU POJMA DA JE OVAJ MUŠKARAC MUŽ VESNE TRIVALIĆ: Isplivala FOTKA, da li je moguće DA JE TO ON?! (FOTO)

Njena najveća glumačka dostignuća su uloga Bisenije „Bise” Gavrilović u seriji Porodično blago i Katarine „Cakane” Anđelić u Otvorenim vratima

Objavljeno: 20:02h

Vesna Trivalić je srpska filmska, televizijska, pozorišna i glasovna glumica.

Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu 1984. godine, te se smatra jednim od pripadnika takozvane generacije Dvanaest veličanstvenih. Glumačku karijeru je započela 1986. godine, da bi se pet godina kasnije proslavila ulogom Ljilje u seriji Bolji život.

Ostvarila je zapažene uloge u filmovima Mi nismo anđeli, Rane, Lajanje na zvezde, Život je čudo i Stado, zatim u drami Oktoberfest, za koju je nagrađena Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli, kao i u serijama Metla bez drške, Policajac sa Petlovog brda i Vratiće se rode.

Vesna Trivalić
foto: Dragana Udovičić

Njena najveća glumačka dostignuća su uloga Bisenije „Bise” Gavrilović u seriji Porodično blago i Katarine „Cakane” Anđelić u Otvorenim vratima. Kontinuirana popularnost, uprkos decenijskoj pauzi, donela joj je 2018. godine uloge u serijama Senke nad Balkanom i Žigosani u reketu.

Vesna je 2018. godine prvi put stala na pozorišne daske posle pauze od skoro sedamnaest godina. U pitanju je bila predstava Vrat od stakla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u kojoj je, čim je kročila na scenu, pozdravljena aplauzom i ovacijama.

Igrala je pored Seke Sablić, uz koju se često smatra najdarovitijom srpskom komičarkom,dok je za virtuoznost u ovom žanru nagrađena i sa dve Statuete Ćuran na Danima komedije.

1 / 4 Foto: Dragan Udovičić

Vesna je rođena 1965. godine, u Beogradu. Njen stariji brat približio joj je razne umetničke vrste. Uz njega je zavolela muziku, prvenstveno klasičnu i džez, naučila da svira gitaru i išla na koncerte u Kolarčevoj zadužbini. Uz prijatelje sa Likovne akademije amaterski se bavila slikanjem.

Fakultet dramskih umetnosti je upisala 1984. godine, u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića, sa Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Srđanom Todorovićem, Draganom Petrovićem Peletom i Bodom Ninkovićem. Tu generaciju, u koju se ubraja još nekoliko poznatih glumaca, nazivali su dvanaest veličanstvenih, budući da su godinama svi postali ostvareni i proslavljeni glumci. Diplomirala je 2003. godine, na nagovor profesora Vladimira Jevtovića.

vesna trivalić
foto: Dragana Udovičić

Vesna je prvi put igrala u filmu 1986. godine, u drami Špadijer jedan život,[2] zatim zajedno sa slavnom glumačkom postavom u drami Već viđeno, kao i u ljubavnom Dogodilo se na današnji dan.

Već 1987. godine dobija svoju prvu glavnu ulogu u filmu Vidim ti lađu na kraju puta, skromne produkcije i zarade. Iste godine igrala je u kratkom diplomskom filmu Telefonomanija, koji se bavio fenomenom telefona osamdesetih i njegovog učešća u društvenom životu mladih.U isto vreme ostvaruje svoju najhvaljeniju ulogu — Bucu u filmu Oktoberfest.Za to izvođenje nagrađena je Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli.

Vesna Trivalić
foto: Dado Đilas

Do kraja osamdesetih snimila je manje zapažene drame Hamburg Altona i Leto,ali je i ostvarila uloge u čuvenim Kako je propao rokenrol i Braća po materi. Godine 1989. dobila je ulogu u seriji Metla bez drške, To je obeležilo početak njenog plodnog angažmana na televiziji

Talentovana glumica je u braku sa Nenadom Pandurovićem, koji je po struci plastični hirurg.

Evo kako on izgleda:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.