EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN SLAVEN DOŠLO: Ostaćete u NEVERICI
Slaven Došlo, Foto: Dragan Kadić

ko bi rekao

EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN SLAVEN DOŠLO: Ostaćete u NEVERICI

Godine 2015. tumačio je glavnu ulogu u ljubavnoj drami Panama, koja se bavi uticajima digitalnih medija na emotivni i društveni život mladih

Objavljeno: 18:14h

Slaven Došlo je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulogama u filmovima Panama, Pored mene, Vlažnost i Biser Bojane, kao i po seriji Vojna akademija.

Slaven je završio Akademiju umetnosti u Beogradu, u klasi glumice Mirjane Karanović. Kasnije je istakao da mu je Karanovićeva pomogla da stekne hrabrost da pobegne od „učmalog, mlakog i po svaku cenu prijatnog glumačkog izraza.”Svoje prve uloge ostvario je kao pozorišni glumac u somborskom pozorištu, a prvu zapaženiju u TV−seriji Urgentni centar, gde je igrao Žarka.

Godine 2015. tumačio je glavnu ulogu u ljubavnoj drami Panama, koja se bavi uticajima digitalnih medija na emotivni i društveni život mladih. Iste godine igrao je Lazara u coming-of-age drami Pored mene.

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram/slavendoslo

U filmu, srednjoškolac Lazar spoznaje homoseksualnu ljubav koju oseća prema drugu iz odeljenja. Kao jedna od tema filma provlači se život seksualnih i drugih manjina u srpskim srednjim školama.

Film je naišao na burne i mešovite reakcije publike, naročito zbog scene poljupca dva glumca, koja je izazvala nezadovoljstvo pojedinih prosvetnih radnika i udruženja. Mladi glumac privukao je pažnju medija i filmskih kritičara zahvaljujući i priznanju za najbolji film, koje je Pored mene dobio na Filmskom festivalu u Puli.

Slaven Došlo
foto: Printscreen

Naredne godine, Došlo je igrao u filmu Vlažnost, pored Miloša Timotijevića i Tamare Krcunović. Film je prikazivan na festivalima širom sveta, između ostalih i na Filmskom festivalu u Berlinu, a otvorio je i beogradski FEST.

Godine 2017. tumačio je glavnu ulogu u komediji Biser Bojane i dobio angažman u popularnoj seriji Vojna akademija. Godine 2018. igrao je Žileta u hrvatskoj seriji Crno-bijeli svijet, a već sledeće epizodnu ulogu u seriji Besa.

Rođen je u Somboru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.