EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐENA DANINA JEFTIĆ: Nećete moći da poverujete u OVU ISTINU
Foto: Printscreen

POGAĐAJTE

EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐENA DANINA JEFTIĆ: Nećete moći da poverujete u OVU ISTINU

Danina Jeftić je 2008. godine dobila prvu ulogu u seriji „Pare ili život“ koja je prikazivana na Televiziji „Pink“

Objavljeno: 18:25h

Danina Jeftić je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica koja je prepoznatljivost stekla ulogom rose u filmovima i serijama „Montevideo“. Danina Jeftić je 2008. godine dobila prvu ulogu u seriji „Pare ili život“ koja je prikazivana na Televiziji „Pink“. Dve godine kasnije se prvi put pojavila u ulozi Rose u filmu „Montevideo, Bog te video!“.

Ovu ulogu je imala i u istoimenoj seriji, kao i u njenom nastavku „Na putu za Montevideo“ koji su prikazivani 2012. godine na programu Radio Televizije Srbije (RTS).

1 / 3 Foto: printscreen

Na 48. Filmskim susretima u Nišu 2018. godine Danina i njen kolega Miloš Biković su dobili nagradu za glumački par godine i to za uloge u TV seriji „Na putu za Montevideo“.

Danina je 2013. godine glumila Hanu u drugoj sezoni srpsko-crnogorske serije „Budva na pjenu od mora“.

Uporedo s uspešnom televizijskom karijerom, Danina je radila i u pozorištu. U Zvezdara teatru je igrala Maricu u predstavi „Sumnjivo lice“ koju je režirao Božidar Đurović.

Igrala je Roz u komadu „Harold Mod“ koju je Milan Karadžić polovinom 2010. godine predstavio publici Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Danina Jevtić
foto: Instagram

U Ustanovi kulture Palilula je od marta 2012. godine igrala predstavu „Ludi od terapije“.

Danina je tumačila lik Katarine u predstavi „Ženska posla“ koja je premijerno izvedena 14. marta 2017. godine u BDP-u.

Igrala je u predstavama „Rijaliti obračun“ Radeta Vukotića, „Koferče“ Olje Đorđević i mnogim drugim. Aleksandar i Danina su 2015. godine sklopili građanski brak u Australiji, ali su se naredne godine razveli. Danina se sa sinom vratila u Srbiju. Devedesetih godina se, zbog rata, preselila u Australiju. Trenirala je rukomet i bila je član australijske rukometne reprezentacije.

Danina Jeftić
foto: Printscreen Facebook

Kasnije se preselila u Beograd gde je upisala Fakultet dramskih umetnosti. Danina, njen otac Ljubomir, majka Jelena i mlađa sestra Kristina su želeli da se vrate u Srbiju jer im se nisu dopali hladni i rezervisani Australijanci.

Danina je 2012. godine upoznala producenta Aleksandra Kukanjca. Zajedno su radili na predstavi „Ludi od terapije“ i počeli su da se zabavljaju.

Sledeće godine su se venčali u crkvi Svetog Marka. Ubrzo su dobili sina Maksima. Preselili su se u Australiju, a glumica se posvetila porodici.

Rođena je 9. novembra 1986. godine u Sarajevu. Živi i radi u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.