Preminuo Vladimir Gusev!
Foto: Printscreen/peoples.ru

tuga

Preminuo Vladimir Gusev!

“Osoba koja puno znači za naš kraj. Počasni građanin Saratovske oblasti, bivši prvi sekretar regionalnog komiteta KPSS-a. Pre toga radio je u fabrici hemijskih vlakana Engels. Pod njim se regija počela razvijati. Posvetio se služenju domovini i učinio mnogo”, stoji u smrtovnici

Objavljeno:

Umro je počasni građanin Saratovske oblasti Vladimir Kuzmič Gusev. Pristalice predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina objavile su to na društvenim mrežama. Gusev je imao 90 godina.

“Osoba koja puno znači za naš kraj. Počasni građanin Saratovske oblasti, bivši prvi sekretar regionalnog komiteta KPSS-a. Pre toga radio je u fabrici hemijskih vlakana Engels. Pod njim se regija počela razvijati. Posvetio se služenju domovini i učinio mnogo”, stoji u smrtovnici.

Vladimir Gusev rođen je 19. aprila 1932. u Saratovu. Dugo je radio u fabrici hemijskih vlakana Engels, a 1970. godine ju je vodio. Od novembra 1976. do aprila 1985. bio je prvi sekretar Saratovskog oblasnog komiteta CPSU-a. Deset godina bio je član Centralnog komiteta KPSS-a. Gusev je bio zastupnik Državne dume, a 2010.-2012. senator Saratovske oblasti. Vladimir Kuzmič bio je autor više od 50 publikacija, monografija i 30 izuma, akademik Ruske akademije prirodnih znanosti, Akademije tehnoloških znanosti, Akademije ekonomskih znanosti i poduzetništva Rusije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.