"U OVOJ BOCI JE PORUKA": Ronilac u VODI pronašao PISMO koje je RASPLAKALO ceo SVET (FOTO)
Okean, Foto: Profimedia

DIRLJIVO

"U OVOJ BOCI JE PORUKA": Ronilac u VODI pronašao PISMO koje je RASPLAKALO ceo SVET (FOTO)

Mičel je zgrabio bocu iz okeana i 30 minuta kasnije iz nje nežno uklonio poruku

Objavljeno: 21:37h

Jedanaestogodišnji Brajan Dal nije imao pojma da će poruka u boci koju je bacio u vodu u blizini Oksforda u Misisipiju jednog dana biti poslednje reči koje će svet čuti od njega. Prema izveštaju U.S. Today, njegova porodica doživela je nešto čudesno.

Sve je počelo u aprilu, kada je radnik “Big River Shipbuilders-a” ugledao zelenu bocu kako pluta u okeanu.

– Uvek sam takav. Uvek tražim stvari koje su jedinstvene, drvo koje je izbacila voda ili bilo šta… Rekao sam svom prijatelju: “U ovoj boci je poruka!” – rekao je Bili Mičel, po zanimanju ronilac i spasilac, za USA Today.

1 / 5 Foto: Profimedia

Mičel je zgrabio bocu iz okeana i 30 minuta kasnije iz nje nežno uklonio poruku. Većina pisma bila je uništena, ali uspeo je da razazna ime Tal (premda je pisalo Dal), 1989. godinu i lokaciju Oksford u Misisipiju, sve napisano dečjim rukopisom.

– Prvi instinkt mi je bio da se igramo detektiva. Prihvatam izazov da pronađem ovog klinca – rekao je za Bred Brab, zaposleni kompanije u kojoj je radio Mičel.

Radnici iz “Big Rivera” su fotografiju poruke objavili na Fejsbuku, gde je podeljena 127 puta. Nekoliko dana nakon te objave dr Erik Dal primio je telefonski poziv od nekoga ko je objavu video. Melani Parker Dal potom je ostavila komentar na objavu.

– Zapanjujuće je da se to dogodilo. Dobili smo poruku 33 godine nakon što ju je Brajan bacio. To je kao nešto u fiktivnom romanu ili nešto što biste videli na TV-u – rekao je Erik.

On je dodao da je bilo čudesno videti Brajanov rukopis iz vremena kad je imao 11 ili 12 godina.

– Brajan je bio sportista koji je vrlo mlad oboleo od raka. Pobedio ga je nakon teške borbe, ali je na kraju umro sa 29 godina, doživevši nezgodu u svojoj kući. Bio je to dar s neba – rekao je Erik.

Poruka u boci bila je deo projekta u kojem je Brian učestvovao kad je pohađao šesti razred

-Bili smo na izletu. Ispustili smo flaše sa porukama u vodu i godinama nismo čuli ništa o njima – rekla je Marta Barnet, njegova učiteljica šestog razreda, koja sada ima 82 godine, za USA Today.

Erik, njegova supruga Melani i njihov sin Kris otišli su do brodogradilišta u Viksburgu kako bi se našli sa radnicima koji su pronašli bocu i odneli projekat svog sina kući. Trenutak u kojem su uživo ugledali poruku svog sina bio je za njih vrlo emotivan.

Melani je za rekla da je Brajan imao prekrasan smisao za humor, pa nema sumnje da bi bio srećan da zna da je njegova poruka primljena. Verovatno nije ni slutio da će ovu poruku videti njegova porodica, pa je za pretpostaviti da je pismo upućeno strancu u dalekoj zemlji.

– Ko bi ikada mogao da zamisli da će se ovo dogoditi? Mislim da ga to na neki način vraća u život – rekla je učiteljica Barnet.

(Espreso / USA Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.