MARTA JE PREMINULA, UPRAVO SAOPŠTENE CRNE VESTI!
Foto: Profimedia

TUGA

MARTA JE PREMINULA, UPRAVO SAOPŠTENE CRNE VESTI!

“S dubokom tugom obaveštavam vas o odlasku moje majke, Marte Palau. objavila je na svom Facebooku ne navodeći više detalja o smrti

Objavljeno: 16:03h

Plastičarka Marta Palau Bosch, pionirka feminističke umetnosti i čiji rad predstavlja neprocenjivo nasleđe u savremenoj umetnosti u Meksiku, umrla je u 88. godini života, obavestila je u petak uveče njena kći Marta Gassol Palau.

“S dubokom tugom obaveštavam vas o odlasku moje majke, Marte Palau. objavila je na svom Facebooku ne navodeći više detalja o smrti.

U međuvremenu su putem svojih društvenih mreža federalno Ministarstvo kulture i Nacionalni institut za likovnu umetnost i književnost (Inbal) objavili da će, u dogovoru s porodicom, odati posmrtnu počast umetnici španskog porekla kako bi odali priznanje njenom doprinosu umetnost i kultura meksičkog dvadesetog veka..

“Otišla je velika kreatorka: Marta Palau, školovana u La Esmeraldi, kreatorica grafika, skulptura, plastičnih umetnosti i neverovatnih tapiserija. Odaćemo joj počast”, napisala je generalna direktorka Inbala Lucina Jiménez na svom Twitteru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.