Prolaznici slučajno snimili MERILIN MONRO, objavljen snimak: Svet uzdrman zbog OVOG PRIZORA (VIDEO)
Merilin Monro, Foto: Printscreen

NEVERICA

Prolaznici slučajno snimili MERILIN MONRO, objavljen snimak: Svet uzdrman zbog OVOG PRIZORA (VIDEO)

Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza

Objavljeno: 13:42h

Jedna od najvećih zvezda 20. veka, najbolja i najlepša glumica Merilin Monro nađena je mrtva u stanu 5. avgusta 1962. godine. U maju 1962. imala je poslednji javni nastup pevajući rođendansku pesmu predsedniku Džonu Kenediju.

Njen poslednji poznati snimak nastao je krajem jula 1962. godine i na njemu se glumica vidi na plaži kako pozira fotografu Džordžu Borisu.

Snimak su napravili prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju.

Džordž je kasnije ispričao da se videlo da glumicu “nešto muči”. Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili. Kažu da joj se u očima videla mračna senka.

Merilin Monro
foto: Printscreen Instagram

Detinjstvo i tinejdžerske dane provela je uglavnom po sirotištima jer ju je otac ostavio, a majka je poslata u bolnicu za mentalno obolele.

Jednom prilikom Merilin je izjavila:

"Niko mi nikad nije rekao da sam lepa dok sam bila devojčica. Svim devojčicama treba reći da su lepe, čak i ako nisu"!"

Pre čuvenog pisca Artura Milera bila je dva puta u braku, prvi put se udala sa 16 godina za radnika u fabrici aviona Džejmsa Dafertija, a nakon toga za bejzbol zvezdu Džoa Dimađoa, od kojeg se brzo razvela zbog mentalnog nasilja.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Za fabriku snova je govorila: "U Holivudu ti plaćaju hiljadu dolara za poljubac i 50 centi za dušu".

Slavna glumicaje volela je da piše i za to je koristila sve što bi joj palo pod ruku, od svezaka do hotelskih blokčića. Najstariji tekstovi potiču iz 1943. godine kada je još bila tinejdžerka, a poslednji su nastali pred sam kraj njenog života.

Glumica je volela da čita, od klasika, pa sve do savremenih američkih pisaca. Volela je poeziju, ali je čitala i knjige o psihologiji, anatomiji, religiji, biografije...

Kada je Merilin Monro umrla njene lične stvari pripale su njenom učitelju glume Liju Strazbergu, a nakon njegove smrti, kolekcija je prešla u vlasništvo njegove udovice Ane, koja je nekoliko godina kasnije među haljinama i slikama otkrila riznicu ličnih spisa.

Od tog materijala je nastala knjiga "Fragmenti: Pesme, intimne beleške i pisma".

Beleške su često intimne, necenzurisane i uznemirujuće.

Nakon što se čini da je sve o ovoj glumici ispričano Netfliks donosi jednu potpuno novu priču iz jednog novog ugla.

Film će premijerno biti prikazan 23. septembra. Jedini je film 2022. godine koji ima ocenu NC-17 zbog svog eksplicitnog seksualnog sadržaja, a prvi je film te vrste koji će biti prikazan putem usluge striminga.

Merilin igra kubanska glumica Ana de Armas, a među producentima filma je i Bred Pit.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.