UPRAVO SAOPŠTENO, UMRO PEVAČ! Stigle stravične vesti
Foto: Printscreen

TUGA

UPRAVO SAOPŠTENO, UMRO PEVAČ! Stigle stravične vesti

Karijeru je započeo 1957. kao solist

Objavljeno:

Majstor Charanga Ernesto Cavour Aramayo preminuo je ove nedelje u 82. godini života, a njegov je odlazak izazvao duboku tugu u umetničkom svetu zbog njegove duge nacionalne i međunarodne karijere jednog od najboljih izvođača instrumenta charango.

Cavour je rođen 9. aprila1940. u gradu La Pazu, bio je muzičar charanguista, obožavatelj andske muzike i bio je poznat po tome što je izumitelj nekoliko instrumenata koji su mu omogućili da postavi muzej s više od 2000 instrumenata iz njegove lične kolekcije, kao i svi instrumenti koje je izradio.

Karijeru je započeo 1957. kao solist. Zatim je osnovao grupu Los Jairas koju su činili Gilbert Favre, Julio Godoy i Yayo Jofré koji je nedavno preminuo, te Trio Domínguez, Favre, Cavour, grupe s kojima je bolivijsku narodnu muziku učinio poznatom u Evropi između 1969. i 1971. godine.

Godine 1962. stvorio je prvi "Museo del Charango", koji je 1984. proširio izbor instrumenata i ponovo je osnovan kao "Museo de Instrumentos Musicales de Bolivia", privatna zbirka kao uzorak njegovog istraživačkog rada na muzičkim instrumentima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.