AUU KAKVA OPTIČKA VARKA, BRUTALNA PERVERZIJA: Svi vide najprljaviju stvar, a NEMA JE! (FOTO)
Iluzija, Foto: Printscreen

ŠTA VIDITE VI

AUU KAKVA OPTIČKA VARKA, BRUTALNA PERVERZIJA: Svi vide najprljaviju stvar, a NEMA JE! (FOTO)

Korisnik Reddita podelio je fotografiju koja je i njega samog zbunila, te pitao druge korisnike te mreže jesu li i oni pomislili na nešto perverzno.

Objavljeno: 21:12h

Na prvi pogled čini se da se na fotografiji nalaze dve gole osobe jedna iza druge, međutim reč je o mišićavim nogama koje su naslonjene jedna na drugu.

“Trebalo mi je dosta vremena da shvatim o čemu je zapravo reč”, “Moj um je perverzan, ja vidim ovde gole ljude”, “Ne znam šta je na fotografiji, ali me vuče samo na jedno, a to je potpuno go par”, “Imam li samo ja perverzan mozak?”, pisali su drugi korisnici Reditta.

“Mnogi ljudi vide goli par kako stoji jedno iza drugog, ali to su samo mišićave noge ukrštene na gležnjevima”, rešio je dilemu jedan reditovac.

iluzija
foto: Printscreen Reddit

Profesor Cedric van den Berg, sa Univerziteta Queensland u Australiji, objasnio je da su iluzije jednostavno trik s kojim se naš mozak igra dok pokušava “popuniti praznine”.

“Naše oči i mozak razgovaraju jedno s drugim na vrlo jednostavnom jeziku, poput deteta koje ne zna mnogo reči”, rekao je za Newsweek.

“U većini slučajeva to nije problem i naš mozak je u stanju razumeti šta mu oči govore.”

“Optičke iluzije se događaju kada naš mozak i oči pokušavaju razgovarati jedno s drugim jednostavnim jezikom, ali se interpretacija pomalo meša”, pojasnio je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.