ISPLIVALA ISTINA IZ PROŠLOSTI TANJE BOŠKOVIĆ: Nećete moći da POVERUJETE u OVO, kakav ŠOK
Tanja Bošković, Foto: Nemanja Pančić

ŠOK

ISPLIVALA ISTINA IZ PROŠLOSTI TANJE BOŠKOVIĆ: Nećete moći da POVERUJETE u OVO, kakav ŠOK


Tanja je bila u braku sa srpskim rediteljem Dejanom Karaklajićem koji je najpoznatiji po filmu „Ljubavni život Budimira Trajkovića

Objavljeno: 18:05h

Tanja Bošković je jedna od najtalentovanijih, najlepših i najomiljenijih srpskih glumica. Rođena je 27. juna 1953. godine u Beogradu. Ima sestru Slavenku koja je dve godine mlađa od nje. Tanja je bila u braku sa srpskim rediteljem Dejanom Karaklajićem koji je najpoznatiji po filmu „Ljubavni život Budimira Trajkovića“. Par ima dvoje dece, a razveli su se kad su oni bili mali.

1 / 5 Foto: Print Screen Youtube/Govornica

Tanja je priznala nije imala sreće u ljubavi i da su je muškarci često ostavljali. O braku je razgovarala sa psihoterapeutom koji joj je dokazao da ona, zapravo, ne želi da se uda. Kada je zaprosila jednog od bivših partnera, on joj je rekao da je udata za pozorište i da joj niko drugi nije potreban. Vremenom je shvatila da je bio u pravu i da joj je teatar neophodan za život.

Tanja Bošković
foto: Zorana Jevtić

U oktobru 2010. godine glumica je izvela početni udarac na rukometnoj utakmici Crvena zvezda – Partizan na kojoj je bila specijalna gošća. Na taj način se podsetila sporta koji je u detinjstvu trenirala.

U septembru 2013. godine Tanja je prisustvovala promociji knjige „Blistavo i sjajno“ pokojnog glumca Behima Fehmijua. Tada joj je koleginica Branka Petrić, glumčeva supruga, dala zlatni privezak koji joj je Behim kupio 1974. godine kada su snimali film „Košava“.

Tanja Bošković
foto: Zorana Jevtić

Svoj talenat za igru Tanja je pokazala u šou programu „Ples sa zvezdama“ koji je emitovan od marta do juna 2014. godine. Njen partner je bio osamnaestogodišnji Marko Mićić koji je osvojio veliki broj titula u raznim plesovima. U početku, glumici je bio problem da pleše sa dečkom koji može unuk da joj bude, ali ubrzo je promenila mišljenje rekavši da je on profesionalan, sofisticiran i da se ponosi njime. Tokom jednog od nastupa, glumica ga je poljubila u usta.

Tanja Bošković
foto: Damir Dervišagić

Glumica se bavi humanitarnim radom i članica je Upravnog odbora Hemofarm fondacije koja je u decembru 2014. godine organizovala aukciju slika na kojoj je prikupljeno 30.000 evra za sanaciju najstarijeg srpskog pozorišta za decu, Boško Buha. Ona je ovu donaciju uručila bivšem direktoru pozorišta Miloradu Mandiću Mandi. Takođe je podržala kampanju „Podrži život“ koju sprovodi ova fondacija i potpisala je donorsku karticu za zaveštanje organa. Dugogodišnji je član žirija lista Večernje novosti u akciji „Najplemenitiji podvig godine“.

U maju 2017. godine Tanja je gostovala u emisiji „Lični stav“ i tom prilikom je rekla da joj se nije dopala drama Biljane Srbljanović jer je plagijat. Spisateljica je u statusu na Facebook-u napisala da će zbog toga tužiti glumicu.

Tanja Bošković
foto: Dragan Kadić

Potiče iz ugledne porodice koju čine profesori književnosti Ivanka i Velizar. Do sedamnaeste godine je živela u Aranđelovcu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Njen otac je bio direktor gimnazije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.