DEVOJKA JAVNO POKAZALA ŠTA JOJ VIRI IZ DEKOLTEA, PA ZGROZILA SVET: Svi gledaju u GRUDI i čude se kako IZDRŽAVA
Devojka, Foto: Printscreen/Instagram/queen_esie

ŠOK

DEVOJKA JAVNO POKAZALA ŠTA JOJ VIRI IZ DEKOLTEA, PA ZGROZILA SVET: Svi gledaju u GRUDI i čude se kako IZDRŽAVA

Umesto da reguliše taj problem na neki drugi način ona se ponosno slikala u haljini sa dubokim dekolteom u pokušaju da normalizuje svoju različitost

Objavljeno: 18:15h

Iako koncepti lepote dramatično variraju u zavisnosti od istorijskog perioda i dela sveta, “trend” koji pokušava da pokrene jedna Kanađanka teško da će zaživeti, makar u ovom milenijumu i na ovoj planeti.

Umesto da reguliše taj problem na neki drugi način ona se ponosno slikala u haljini sa dubokim dekolteom u pokušaju da normalizuje svoju različitost.

Naime, vizuelna umetnica Ester Kalikte-Bea (25) je žena izuzetno progresivnih shvatanja, koja je na društvenim mrežama otkrila kako je od malih nogu patila zbog svojih – dlakavih grudi.

– Prvi put sam napravila haljinu boje lavande koja pokazuje moje dlake na grudima. Godinama sam ih skrivala jer sam se stidela, plašila ili jednostavno mrzela samu sebe. Želela sam da budem “normalna” kao i svaka druga devojka oko mene, želela sam da se uklopim u standard i da se osećam lepo jer sam izgledala onako kako mi je rečeno da poželjna žena treba da izgleda – napisala je ona na Instagramu.

Opisujući kraj svoje borbe sa dlakama na grudima navela je da je u jednom trenutku jednostavno prelomila.

– Jednog dana sam shvatila da mi je dosta mržnje prema sebi, plakanja kada vidim svoje telo prekriveno dlakama i činjenice da sam postajala sve dlakavija što sam ih više uklanjala. Bilo je iscrpljujuće i depresivno – kazala je ona.

Posle par godina, umetnica je skupila hrabrost da se pohvali “kosom” na grudima u haljini boje lavande sa dubokim dekolteom. Ubrzo je čak pokrenula kampanju pod nazivom „Projekat lavande kraljice Esi“ kako bi redefinisala žensku lepotu.

– Dlake na ženskom telu mogu biti lepe, žena može da ima dlakave noge, dlakave ruke, dlakave pazuhe, dlake na grudima, bradu, obrve i još mnogo toga, i da bude lepa. Htela sam da razbijem tu kletvu. Normalizacija dlačica na ženskom telu je uklanjanje stida bez obzira da li imate hormonalni poremećaj ili ne. Ljudi imaju dlake na telu i niko ne treba da ih se stidi. Izaberite same sebe – rekla je nedavno umetnica.

(Espreso / Times now news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.