OVO JE ISTINA O POREKLU NINE JANKOVIĆ: Bili smo u žestokoj zabludi
Nina Janković, Foto: Damir Dervišagić

šok

OVO JE ISTINA O POREKLU NINE JANKOVIĆ: Bili smo u žestokoj zabludi

Na trećoj godini studija je debitovala u filmu „Montevideo, bog te video“.

Objavljeno:

Nina Janković - Dičić je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica, važi za jednu od najtalentovanijih glumica mlađe generacije, a po mnogima se ubraja najlepše Srpkinje!

2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava „Greta strana 89“.

Na trećoj godini studija je debitovala u filmu „Montevideo, bog te video“. Bila je Valerija, ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma, Nina se obnažila.

zabava, zvezda, Nina Janković, Petar Strugar
foto: Printscreen

Za ovu ulogu je osvojila „MTV Movie Award“ za najbolju glumicu.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Ana Karenjina“, „Leptiri su slobodni“, „Mizantrop“, „Veliki talas“, „Prljave ruke“, „Upoznaj mog tatu“, itd.

Odbila je ulogu u seriji „Čizmaši“ jer je trebala da snima ljubavne scene sa Miodragom Mišom Dragičevićem koji je rođak njenog supruga. 2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vere i zavere“ koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Takođe je glumila Danicu u filmu „Dnevnik mašinovođe“, Mašu u humorističkoj seriji „Nemoj da zvocaš“ i forenzičarku Jelenu u seriji „Ubice moga oca“.

Rođena je u Šapcu, 20. aprila 1988.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.