SNIMLJEN VELIKI GMIZAVAC NA GRČKOJ PLAŽI: Borili su se za život, JEZIVE SCENE (FOTO)
Foto: Printscreen

prvaa retkost

SNIMLJEN VELIKI GMIZAVAC NA GRČKOJ PLAŽI: Borili su se za život, JEZIVE SCENE (FOTO)

Nesrećna životinja se zapetljala u užad, a onda joj je ronilac dao veštačko disanje

Objavljeno:

Neobična drama sa srećnim krajem odigrala se u nedelju na jednoj plaži na Rodosu kada je ronilac, uz pomoć kupača i saveta stručnjaka, spasao život morskoj kornjači.

Nesrećna životinja se zapetljala u užad u moru i pala na dno, ali su je izvukli na obalu gde joj je junak ove priče dao veštačko disanje i reanimirao je.

Slike i snimci posmatrača sa plaže Genada postali su hit na društvenim mrežama, a na njima se vidi veliki gmizavac pognute glave, koji naizgled nije davao znake života dok su ga izvlačili.

U objavi na Fejsbuku Stavrosa Akurisa, autora snimaka, piše da su turisti pozvali Jorgosa Makrilosa, iskusnog ronioca, i da je počela operacija spasavanja morske kornjače. Makrillos je doplivao do kornjače, presekao užad koja su bila pričvršćeni za gvozdene šipke i sa drugim čovekom je nežno odneo na obalu.

Kornjača se nije pomerala niti je reagovala dok su se ljudi na plaži okupili u nedoumici šta da rade. Jedno dete je pokušalo da pomogne tako što je zahvatilo vodu i sipalo je preko kornjačinog oklopa. Devojčica je za to vreme držala glavu kornjače iznad plićaka.

Makrilos je tada stavio usta na kornjačine nozdrve, uduvavajući vazduh i nadajući se da će je oživeti.

Prema izveštajima lokalnih medija, napori spasavanja na plaži trajali su nekoliko sati pred radoznalim i zabrinutim kupačima, uključujući i decu. Makrilos je telefonom dobijao uputstva od osoblja Arhelona, grčkog društva za zaštitu morskih kornjača, koje je ubrzo kontaktirano.

Trud se na kraju isplatio, jer je kornjača oživela, a zatim brzo ušla u more i zaplivala, prenosi portal Grik reporter.

– Posle sata napora, naša kornjača se oporavila i videli smo je kako pliva u plavim vodama Genadijevog mora. Čestitam našem Jorgosu, Arhelonu i svima… Svi smo doživeli trenutke nervoze i prelepog osećaja u našim dušama! – Akuris je napisao na svom Fejsbuk nalogu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.