OVO JE DEVOJČICA IZ HIT REKLAME 80-IH: Svi je pamte, BILA JE POSVUDA (FOTO)
Devojčica, Foto: Printscreen Twitter

DA LI STE ZNALI

OVO JE DEVOJČICA IZ HIT REKLAME 80-IH: Svi je pamte, BILA JE POSVUDA (FOTO)

Preslatka smeđokosa devojčica velikih očiju stavlja kašičicu "Čokolina" u usta, a u pozadini spikerka govori: "Pogledajte kako slatko jede", reklama je koja se početkom 1980-ih emitovala svakodnevno na televiziji i nema ko je nije znao.

Objavljeno:

Zagrepčanka Jasna Kovač, tadašnja devojčica sa reklame, razveselila je nedavno sve u Fejsbuk grupi "Osamdesete u Zagrebu" podsećajući na to vreme isečkom iz novina. Reklama je bila u svim časopisima tadašnje bivše države, a mogla se naći i na zidovima bolnica.

Jasnina porodica je letovala u Lošinju i često su njenog oca ginekologa zvali u tamošnju bolnicu da obavi porođaj, jer na ostrvu nije bilo mnogo ginekologa, pa su uskakali i oni koji su redovno dolazili tamo na godišnji odmor iz Zagreba.

Zapazili su je sa mamom u šetnji

"Zbog toga je on bio poznat u tom kraju, ali su svi, kad bi videli moje roditelje pričali To su mama i tata one male iz reklame za Čokolino", kaže kroz smeh Jasna.

A kako je malena Zagrepčanka koja je išla u vrtić na Gornji grad postala poznata?

Doslovno na ulici. Videli su je dok je šetala sa mamom po centru. Uvek je imala cveće od tkanine u kosi, lakirane cipelice i bila je odevena po poslednjoj modi iz Trsta, pa se isticala. Pitali su mamu da li njena ćerka učestvovala u reklami koja bi se emitovala na televiziji, a bila prikazana i na plakatima.

Brzo se ispostavilo da će reklamu snimati Ivan Oršić, Jasnin komšija fotograf, danas, nažalost, pokojni, pa su roditelji pristali.

Snimanje se odvilo u kuhinji porodice Kovač u Ilici.

"Na stolu je bio onaj klasični stolnjak iz Rukotvorina. Scena se ponavljala nekoliko puta, glupirala sam se kao svako dete. Nisam tad bila neki ljubitelj Čokolina, ali dobro sam glumila", priseća se Jasna. Danas zato Čokolino jako voli, verovatno i zbog nostalgije, a ljubav je prenela i na svoje tri ćerke

Danas pravnica, čudi se kako je kao klinka bila neustrašiva. Išla je tad u muzičku školu i naučila je da piše note pre slova. Učila je klavir i obožavala muziku.

Prijateljica Tajči

Bila je na audiciji za festival "Deca pevaju" i prošla.

"I Tajči je bila tamo. Mi smo prijateljice od tada. To je bio velik uspeh. Arsen Dedić mi je napisao više pesama", priča nam Jasna, koja iznenađuje skromnošću.

Pevala je Arsenovu "Pesmu običnog zeca", "Jasna i kiša" i "Halo mama, halo tata".

Išla je i na festivale, a još se živo seća putovanja u Cavtat s Arsenom, Gabi, malenim Matijom i svojom mamom.

"Divan je bio Arsen prema meni, smatrao me talentovanom. Lepa su to bila vremena. Moglo bi se reći da sam imala karijeru u detinjstvu", govori Jasna kroz osmeh. Dodaje da je imala jednu haljinicu koju joj je sašila krojačica i nosila ju je na barem tri festivala.

"Niko nije znao i svi su se divili kako je lepa"

Mala Jasna pevala je u Dvorani Vatroslava Lisinskog s orkestrom, a Saša Zalepugin ju je pozvao u popularno "Nedeljno popodne" kao gošću za najavu zagrebačkog festivala.

Posle je išla na glumu u ZKM kod Zvezdane Ladike i tamo se družila s Reneom Bitorajcem, braćom Mirković i brojnim današnjim glumcima.

Glumila je epizodnu ulogu u "Smogovcima".

"Znate onu epizodu kad Cobra ide u Beč. Ja sam ona curica koja tokom puta povraća. Ha-ha", kaže nam Jasna, koja ipak nije odabrala glumački put.

Nakon "kulture" upisala je Pravni fakultet. U nekom drugom životu verovatno bi odabrala nešto drugo, ali strašno je samokritična i kaže da je njena zvezdana karijera ipak ostala zaključana u najlepšim godinama prošlog veka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.